Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση του Ά Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γρηγόρη Νιώτη με τον Αντιπρόεδρο Εθνοσυνελεύσεως Ν. Κορέας κ. Chung Ui Hwa.

Ο Ά Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο Εθνοσυνελεύσεως Ν. Κορέας κ. Chung Ui Hwa, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της χώρας του.
Καλωσορίζοντας τον, ο κ. Νιώτης, αναφέρθηκε στους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών και στο άριστο επίπεδο των σχέσεων, οι οποίες χαρακτηρίζονται από εγκαρδιότητα, αλληλοκατανόηση και συνεχή πρόοδο.
Ο Ά Αντιπρόεδρος εξέφρασε την ολόπλευρη ικανοποίηση της Ελλάδας προς τη Ν. Κορέα για τη στάση που τηρεί η φίλη χώρα υπέρ μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης για την επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως επίσης και την κατανόησή της στις δίκαιες θέσεις της Ελλάδας σχετικά με την ΠΓΔΜ (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας).
«Η επίσκεψη του κ. Chung Ui Hwa συμπίπτει με την 60η επέτειο του Κορεατικού Πολέμου και έρχεται να υπενθυμίσει, για άλλη μια φορά, ότι η Ελλάδα βρέθηκε πάντα μπροστά σε όλους τους αγώνες υπερασπιζόμενη τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Νιώτης τονίζοντας πως αποτελεί παράλληλα, μια ευκαιρία για να τιμήσουμε τόσο τους Έλληνες πεσόντες ήρωες, όσο και εκείνους των άλλων εθνών που συμμετείχαν, υπό τη σημαία των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Ά Αντιπρόεδρος εξήρε τις δυναμικές οικονομικές σχέσεις, ιδιαίτερα στον τομέα της ναυτιλίας, ο οποίος αποτελεί ήδη πεδίο μακράς και αγαστής συνεργασίας, τονίζοντας βεβαίως τη δυνατότητα νέων προοπτικών στους τομείς της τεχνολογίας, της ενέργειας και ιδιαίτερα του τουρισμού.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς κοινοβουλευτικές σχέσεις, ενώ ο κ. Νιώτης δεσμεύτηκε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για περεταίρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο κοινοβουλίων μέσω της Ελληνο – Κορεατικής Ομάδας Φιλίας.
Από την πλευρά του ο κ. Chung Ui Hwa αφού ευχαρίστησε τον Ά Αντιπρόεδρο για την υποδοχή επεσήμανε την ανάπτυξη των οικονομικών, εμπορικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κορέας.
Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης από Ελληνικής πλευράς και ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου