Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Έτσι θέλουμε να πάμε μπροστά;

Αν υπάρχει μια δημοτική αρχή που έχει δεχτεί τις περισσότερες καταγγελίες για ό,τι πάει να κάνει αυτή είναι η δική μας. Αν υπάρχει μια πόλη, όπου το κάθε έργο που γίνεται διακόπτεται για να ζητηθούν άδειες είναι η δική μας.
Καταγγελίες για τα πάντα. Για την αποχέτευση, για τα όμβρια, για τη στροφή της Ιπποκράτους, για την προβλήτα της Φανερωμένης, ακόμη ακόμη την προηγούμενη βδομάδα και για την κατεδάφιση παλαιού επικίνδυνου κτίσματος στη Λ. Φανερωμένης, που μάλιστα δυσχέραινε την πορεία των οχημάτων. Καταγγελίες στο Λιμεναρχείο, στην Αστυνομία, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, στην ΕΥΔΑΠ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανώνυμες καταγγελίες ‘καλών συμπολιτών’ μας που στόχο έχουν την καθυστέρηση όλων των έργων που υλοποιούμε.

Λυπάμαι ειλικρινά κάθε φορά που βλέπω μια καλή προσπάθεια να πολεμάται προκλητικά αντί να στηρίζεται. Έτσι θα πάμε τον τόπο μπροστά; Έτσι θα τον οδηγήσουμε στην ανάπτυξη; Στη νέα εποχή που χαράζει για την αυτοδιοίκηση;
Ελπίζω πως αυτήν την εποχή μπορούν να γίνουν πολλά με τη συμμετοχή όλων μας: με τη φρεσκάδα της νέας γενιάς και την εμπειρία της παλαιότερης. Πάνω απ΄ όλα όμως, επειδή από τη θέση μου μπορώ να αντιληφθώ τις δυσκολίες της μεταβατικής περιόδου που έρχεται, ελπίζω στην αλλαγή των αντιλήψεων, στην εξάλειψη αυτής της αρρωστημένης νοοτροπίας που θέλει κάποιοι να προβάλλουν εμπόδια σε ό,τι καλό πάει να γίνει με την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα αποκτήσουν ‘άσους’ στο μανίκι για τις μελλοντικές πολιτικές τους κινήσεις.
Τη νέα αυτή εποχή δεν περισσεύει κανένας. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να παλέψουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται. Όσο πιο σύντομα το αντιληφθούμε όλοι, τόσο καλύτερες υπηρεσίες θα προσφέρουμε στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου