Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ»

Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην αντικατάσταση του κ. Φασούλα φοβούμενο την οργή και την αποδοκιμασία των πολιτών.
Επέλεξε, μετά από κοπιώδεις διαπραγματεύσεις, τον κ. Μίχα, πιστεύοντας ότι οι πολίτες του Πειραιά θα ξεχάσουν αυτά που έγιναν και κυρίως αυτά που δεν έγιναν στην πόλη τους την τετραετία που πέρασε.
Ο κ. Μίχας αποτελεί το νέο περιτύλιγμα, αποτελεί όμως την ίδια όψη ενός νομίσματος. Οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες δεν θα εμπιστευθούν τους ίδιους ανθρώπους που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της πόλης.
Ο σημερινός υποψήφιος Δήμαρχος , η κομματική επιλογή του ΠΑΣΟΚ , είναι συνυπεύθυνος , ποτέ δε διαφοροποιήθηκε , ποτέ δε διαχώρισε τη θέση του από τον κ. Φασούλα.
Οι πολίτες του Πειραιά θα έχουν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν τις επόμενες ημέρες , για μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων και επιλογών της δημοτικής αρχής Φασούλα που μετατράπηκε από χθες σε δημοτική αρχή Μίχα.
Ο κομματικός έλεγχος στην αυτοδιοίκηση αποτελεί πρακτική του παρελθόντος. Όταν επιχειρείται εκφράζει έναν κυνικό και απροκάλυπτο αμοραλισμό.
Κάποιοι οφείλουν να απαντήσουν στα ερωτήματα των πολιτών :
1ον) Για ποιους λόγους αντικαταστάθηκε ο κ. Φασούλας πέραν των κακών , για τον ίδιο , δημοσκοπήσεων ; Πέτυχε ή απέτυχε ;
2ον) Κάποιος που φεύγει από το Δήμο , ως αποτυχημένος , με ποια κριτήρια επιλέγεται για Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ; Τι αντίτιμο έχει αυτή η αντιπαροχή ; Κυρίως όμως ποιος μπορεί να την εξηγήσει στους πολίτες ;
Οι πολίτες δεν ανέχονται να τους υποτιμούν.
Κάποιοι αναζητούν υποψήφιο .
Ο Πειραιάς όμως αναζητά την ελπίδα και μια νέα δημοτική αρχή.
Κάποιοι άλλοι, με πολιτικές συναλλαγές και αντιπαροχές , προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών , καθιερώνουν τον επαγγελματισμό στην πολιτική.
Η κοινωνία του Πειραιά όμως έχει μνήμη και κρίση.
Ο Πειραιάς είναι Πόλη-Θρύλος και όχι ανοχύρωτη πόλη στον πολιτικό αμοραλισμό και την ευτελή κομματική συναλλαγή.




Πέτρος Στ. Μαντούβαλος
Υπ. Δήμαρχος Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου