Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΡΕ ΔΩΣΤΟΥ ΜΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ…

Όλοι μας, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, ανάλογα με το μυαλό και τις αντιστάσεις που διαθέτουμε γίναμε (Πελάτες) κάποιας τράπεζας, που ξαφνικά μας λάτρεψε και ήθελε να μας κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, να μας κάνει πιο πλούσιους, να μας δώσει ρε αδελφέ λεφτά με ουρά και θυμόσαστε ότι πραγματικά μας ζάλιζαν τα ούμπαλα απ’ το πρωί έως το βράδυ  με ενοχλητικά πολλές φορές τηλεφωνήματα
και βομβαρδισμό διαφημίσεων, τελικά πιαστήκαμε όλοι στη φάκα να πάρουμε ένα (προνομιακό) και με αγάπη δανειάκι είτε για αγορά σπιτιού, είτε για αγορά αυτοκινήτου, επέκταση της επιχείρησης, ανοικτού δανείου επιχειρηματικού, είτε δανείου για διακοπές και ένα σωρό τέτοιες μαλακίες που κάνοντάς μας πλύση εγκεφάλου οι σύγχρονοι νομότυποι τοκογλύφοι μας έπεισαν να (αγοράσουμε) το προϊόν. Και υπογράψαμε τις περισσότερες φορές χωρίς να διαβάσουμε τα «ψιλά» γράμματα, αλλά και αν ακόμη τα διαβάζαμε σιγά μην και καταλαβαίναμε το πώς θα ερμήνευαν το κάθε άρθρο της σύμβασης.
Και οι καιροί άλλαξαν!
Όταν χτίζεις παλάτια στην άμμο, το σίγουρο είναι ότι ο βοριάς και το πρώτο κύμα θα στα κάνει κομμάτια.
Αφού έχτισαν στην άμμο γαλαζοπράσινοι φωστήρες και τραπεζίτες αρπαχτικά ήρθε η κρίση η οικονομική, η αναμενόμενη, αν και τους χαρίστηκαν πάλι δις ευρώ από τα γαλάζια αρπαχτικά, δις ευρώ, δικά μας ευρώ και ενώ η αγορά έχει μπει στην κατάψυξη αντί να σου δώσουν χέρι βοηθείας, αυτοί που σου έλεγαν ότι είναι ερωτευμένοι μαζί σου, οι σύγχρονοι τοκογλύφοι έρχονται να σου δώσουν τη χαριστική βολή.
Η Τράπεζά μας σου λένε θέλοντας να διασφαλίσει τα συμφέροντά της αποφάσισε να αλλάξει (μονομερώς φυσικά) τους όρους του συμβολαίου που είχαμε συνάψει, να αλλάξει το συμβόλαιο και αντί αυτού που υπήρχε δηλ. (Ανοιχτό Επιχειρήν) να το κάνει (Τοκοχρεολυτικό) χωρίς καμία δικαιολογία χωρίς να έχει ο (πελάτης) καθυστερήσει ούτε μια στιγμή την καταβολή της μηνιαίας ελάχιστης δόσης που είχε συμφωνηθεί, χωρίς να έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα υποψίας ότι θα το κάνει, απλά επειδή έπεσε κατά 33% ο τζίρος της επιχείρησή του. Και πόσο θα πληρώνουμε αν το κάνουμε έτσι το (παιχνίδι;) ρωτάει ο απατημένος πλέον, α! δεν ξέρουμε, πρέπει πρώτα να υπογράψετε και μετά θα δούμε πόσο θα σας βγει η δόση. Δηλαδή προσπαθούν να σε πιάσουν αρχιμαλάκα, αυτή τη φορά όχι απλό μαλάκα γιατί το δις εξ αμαρτήν ουκ ανδρός σοφού. Δώστε μου γραπτά ρε παιδιά το πόσο ακριβώς θα πληρώνω και για πόσο καιρό, τι τόκους θα έχω αναλυτικά και εγγράφως αν το γυρίσουμε σε τοκοχρεολυτικό το δάνειο, όχι υπέγραψε και μετά θα δεις αρχι……..α. όχι παιδιά δεν υπογράφω αλλά βάζω επιτέλους μυαλό και πλέον δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ στη ζωή μου να εμπιστευθώ ένα μαφιόζο που μόλις κάνει τη δουλειά του με ευκολία θα μου δώσει τη χαριστική βολή.
Άλλωστε εμείς είμαστε οι πολλοί και αυτοί οι λίγοι, αρκεί να ξυπνήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου