Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Θα μας τρελάνεις ρε Γερουλάνε;

Πάγιο αίτημα εδώ και πολλά χρόνια είναι να δοθούν περισσότεροι χώροι από την πολιτεία για κατασκευή γηπέδων ήπιας μορφής για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά και των παιδιών του. Η Ε.Π.Σ. Πειραιά εδώ και χρόνια αλλά και όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία αγωνίζονται προς αυτή την κατεύθυνση και έχουν καταφέρει κάποια λίγα πράγματα όπως το Γήπεδο στη Δραπετσώνα αλλά και στα Καμίνια στο πρώην στρατόπεδο Παπαδεωργή.
Η επίσημη πολιτεία και οι εκπρόσωποί της πάντα απούσα και κουφή εκτός αν επρόκειτο για κανένα γήπεδο Τένις ή Γκολφ στα Βόρεια Προάστια εκεί όλοι οι λελέδες στιλ Γερουλάνου θα έτρεχαν.
Ένα από τα αιτήματα είναι να δοθεί ο παραλιακός χώρος στο Φαληρικό όρμο για τέτοιου είδους γήπεδα που θα εξυπηρετούν το λαϊκότερο και δημοφιλέστερο παγκοσμίως άθλημα του ποδοσφαίρου για χιλιάδες παιδιά των ερασιτεχνικών σωματείων.
Ο Βουλευτής της Β’ Πειραιά Γρηγόρης Νιώτης ενδιαφέρθηκε και απευθύνθηκε στους αρμόδιους.
Και διαβάστε την απάντηση του πανάσχετου Υπουργού Γερου(λάνου) καθώς και του άλλου (αστέρα) Μπιτσαξή.
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και παπαρολογίες, τι είχες Γιάννη τι είχαν πάντα κ.λ.π. – κ.λ.π. Κάτι τέτοιοι είναι που έφεραν την Ελλάδα στα χάλια που την έφεραν και συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.
Σημ.: Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Βουλευτή Γρηγόρη Νιώτη.

Δελτίο Τύπου


Θέμα: Ποδοσφαιρικά γήπεδα

«Δεν προβλέπεται η κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στο Φαληρικό Όρμο λόγω δημιουργίας παράκτιου οικολογικού πάρκου» απάντησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Παύλος Γερουλάνος, σε αναφορά που κατέθεσε ο Ά Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β΄ Πειραιά, κ. Γρηγόρης Νιώτης στο αίτημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά.
Η Ένωση ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά ζητά την ανακατασκευή και λειτουργία των 2 γηπέδων ποδοσφαίρου στην παραλιακή ζώνη (από το Σ.Ε.Φ μέχρι την Παραλία Καλλιθέας) τα οποία καταστράφηκαν, επειδή ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση έργων στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Ο Ά Αντιπρόεδρος της Βουλής θεωρώντας σημαντικό το έργο των Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων για τη νεολαία του Πειραιά και πιστεύοντας πως ο αθλητισμός πέρα από θέαμα και ψυχαγωγική δραστηριότητα αποτελεί πολύτιμο αγαθό που βελτιώνει την υγεία, ενώ προάγει την ποιότητα ζωής του ατόμου, δηλώνει πως είναι σημαντική η δημιουργία υποδομών και η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα φέρουν τη νεολαία μας πιο κοντά στον Αθλητισμό, πιο κοντά σε έναν υγιή τρόπο ζωής.
Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος στην απάντησή του μεταξύ άλλων ανέφερε πως στη Ζώνη Α1, προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα σημαντικό παράκτιο πάρκο με χώρους πρασίνου και περιπάτου, καθώς και ήπιες λειτουργίες άθλησης και αναψυχής, συμβατές με το πλαίσιο που έχει καθοριστεί και από το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, ενώ σχεδιάζεται να συμπεριληφθούν ήπιες δραστηριότητες αθλητισμού και αναψυχής με άξονα το νερό.
«Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει όλους μας, πολιτεία, δήμους, ΕΠΣΠ και αθλητικά σωματεία να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη διασφάλιση των χώρων που είναι αναγκαίοι για την ανάπτυξη των ποδοσφαιρικών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά» δήλωσε ο κ. Νιώτης τονίζοντας ως ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός ότι τόσο ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Γερουλάνος, όσο και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μπιτσαξής δεσμεύτηκαν προς το δήμαρχο Κορυδαλλού, κ. Σταύρο Κασσιμάτη, παρουσία των βουλευτών της Β΄ Πειραιά, ότι το μεγάλο έργο των αθλητικών υποδομών και ποδοσφαιρικών γηπέδων στα απαλλοτριωθέντα Λατομεία στον Άνω Κορυδαλλό έχει διασφαλισμένο προϋπολογισμό και ότι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση του στους προσεχείς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου