Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Επιτάχυνση της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων ζητά η τρόικα

Αθήνα
Επιτάχυνση της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων με την κατάρτιση νομοσχεδίου το οποίο θα αποτελεί «οδηγό» για όλα τα συναρμόδια υπουργεία που έχουν στους τομείς ευθύνης τους τέτοια επαγγέλματα, ζήτησε η τρόικα κατά τη κοινή συνάντησή της με τους υπουργούς Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας Λ.Κατσέλη.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν ακόμη ο νέος αναπτυξιακός νόμος και τα μέτρα για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων.

Οι βασικές ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου, όπως έγινε γνωστό, θα παρουσιαστούν αύριο (Πέμπτη) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση όλο τον Αύγουστο και το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, ενώ οι νέες διατάξεις θα τεθούν σε εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου.

Ο νόμος για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομίας, αναμένεται να αρχίσει να παράγει αποτελέσματα από το φθινόπωρο, οπότε θα είναι εφικτή η δημιουργία επιχείρησης σε μία ημέρα και με ένα βήμα.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συζητήσεις σήμερα έγιναν σε ευρύτερο, πολιτικό επίπεδο για τα θέματα εφαρμογής του μνημονίου και την πορεία της οικονομίας.

Είχαν προηγηθεί χθες (Τρίτη) συζητήσεις σε τεχνοκρατικό επίπεδο με συμμετοχή των γενικών γραμματέων του υπουργείου και των τεχνοκρατών από ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου