Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Συμφώνησε με Ριέρα ο Ολυμπιακός

Μια πολύ μεγάλη μετεγγραφή πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Άλμπερτ Ριέρα. Ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τον ατζέντη του 28χρονου Ισπανού μέσου, Άνχελ Καστέλ, οι δύο πλευρές κατέληξαν αργά το βράδυ σε συμφωνία και απομένει πλέον το τυπικό μέρος. Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ριέρα που αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα την Πέμπτη, θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο, με οψιόν για άλλον ένα χρόνο από πλευράς Ολυμπιακού, με αποδοχές 2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οι διαπραγματεύσεις είχαν αρχίσει από το πρωί, όταν ο Καστέλ συναντήθηκε με τον Σωτήρη Κομινάκη και ύστερα από πέντε ώρες συζητήσεων δεν κατάφεραν να βρουν τη χρυσή τομή, καθώς τις δύο πλευρές χώριζαν 600.000 ευρώ. Όμως στο βραδινό ραντεβού που έγινε παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο εκπρόσωπος του 28χρονου αριστερού χαφ είπε τελικά το «ναι» και ο Ριέρα θεωρείται πλέον παίκτης του Ολυμπιακού.

Η μετεγγραφή του Ριέρα είναι η όγδοη φετινή για τον Ολυμπιακό, μετά τους Επστάιν, Ιμπαγάσα, Μέγκερι, Μιραλάς, Μοντεστό, Ρόμενταλ και Χολέμπας.

Ο Ισπανός άσος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μαγιόρκα το 2000 με την οποία σε τρία χρόνια έπαιξε σε 44 ματς (6 γκολ). Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Μπορντό, όπου από το 2003 έως το 2005 αγωνίστηκε σε 53 παιχνίδια (4 γκολ). Το καλοκαίρι του 2005 εντάχθηκε στο δυναμικό της Εσπανιόλ για τρία χρόνια (72 ματς, 8 γκολ), ενώ το 2006 παραχωρήθηκε δανεικός στη Μάντσεστερ Σίτι (15 συμμετοχές, 1 γκολ).

Στις 31 Αυγούστου 2008, τελευταία μέρα των μετεγγραφών, ο Μπενίτεθ υποχρέωσε τα αφεντικά της Λίβερπουλ να ξοδέψουν 10 εκατομμύρια για να φέρουν στο Άνφιλντ τον Ισπανό χαφ. Κι όμως ενώ ξεκίνησε να παίζει βασικός, από ένα σημείο και μετά οι σχέσεις Μπενίτεθ - Ριέρα είχαν φτάσει σε οριακό σημείο. Η Λίβερπουλ τον έβγαλε στο σφυρί, πριν από λίγους μήνες βρέθηκε μια ανάσα από τη Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ επαφές έγιναν και με τη ΤΣΣΚΑ. Συνολικά σε δυο σεζόν έπαιξε σε 56 επίσημα ματς της Λίβερπουλ και πέτυχε 5 γκολ.

Η αποστολή για το ματς με την Μπέσα

Ο Έβαλντ Λίνεν ανακοίνωσε την αποστολή για την αναμέτρηση με την Μπέσα επιλέγοντας τους εξής:

Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ρ. Μπράβο, Χολέμπας,
Μέλμπεργκ, Μοδέστο, Ντουντού, Όσκαρ, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Επστάιν, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Ντάρμπισαϊρ, Μιραλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου