Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ανακοινώθηκε η επιστράτευση των απεργών

Με απόφαση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου
Ανακοινώθηκε η επιστράτευση των απεργών
και η επίταξη των βυτιοφόρων

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και μετά από εισήγηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, κηρύσσονται σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων.

Όπως προσθέτει στην ανακοίνωση της η κυβέρνηση, «με την παραπάνω απόφαση εξουσιοδοτούνται οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, οι οικείοι Νομάρχες να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημοσίων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας».
Δεν τα «βρήκαν» στη συνάντηση
Νωρίτερα, και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Χάρη Τσιόκα, οι ιδιοκτήτες απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για λύση της απεργίας και στη συνέχεια να διεξαχθεί διάλογος, καθώς και την πρόταση να τους χορηγηθεί μια επιπλέον δωρεάν άδεια.
Είχαν ζητήσει επίσης να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο μέχρι το τέλος Αυγούστου, γεγονός που απέκλεισε η κυβέρνηση, επικαλούμενη και σχετική δέσμευση με τοΜηχανισμό Στήριξης.
Επιπλέον, οι απεργοί επιθυμούσαν αποζημίωση του ύψους της αδείας που κατέχουν, σε βάθος χρόνου και διασφάλιση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου