Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Διακοπές διαρκείας για το δήμαρχο Αμπελακίων

Ενδεικτική του όλου κλίματος που επικρατεί τελευταία στους κόλπους του Δήμου Αμπελακίων και η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά της πρόσφατης παραίτησης του αναπληρωτή δημάρχου Σωκράτη Παπαδημητρίου.
Θα περίμενε κανείς από  ένα πολιτικό πρόσωπο με την εμπειρία του Μ. Τραυλού ότι θα ήταν σε θέση να χειριστεί μια κρίση, να πάρει μόνος του τα ηνία και να οδηγήσει ομαλά το δήμο στις εκλογές του Νοεμβρίου. Δυστυχώς σήμερα αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πως ο Δήμος Αμπελακίων αυτά τα 4 χρόνια λειτουργούσε – και εξακολουθεί να λειτουργεί – χάρις στο φιλότιμο της δημοτικής ομάδας και των στενών συνεργατών του δημάρχου. Δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή ο κ. Τραυλός να επιλέγει να λείψει δυο μήνες από τα καθήκοντά του, όταν ο Ν. 2 του δήμου έχει παραιτηθεί, όταν τα προβλήματα στο μικρό δήμο τρέχουν, όταν -όπως και να το κάνουμε- βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο, όταν μάλιστα ενδιαφέρεται να είναι ο πρώτος αντιπεριφερειάρχης νήσων του Σαρωνικού. Η στάση αυτή του δημάρχου Αμπελακίων οδηγεί στο συμπέρασμα πως από τη στιγμή που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος δεν τον απασχολεί πλέον ούτε τι θα γίνει στο δήμο του ούτε τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε στο συνδυασμό του ούτε όσα θα προκύψουν εν τη απουσία του ένθεν και ένθεν. Αυτήν την 4ετία άλλωστε ο κ. Τραυλός βρισκόταν μονίμως σε διακοπές διαρκείας. Ωσί παρών αλλά απών.
Από την άλλη, στο δημοτικό συμβούλιο διαβάστηκαν επιστολές του παραιτηθέντος πρ. αντιδημάρχου και της δημοτ. συμβούλου Ά. Διαμαντίδου, μια επιστολή που κανείς δεν κατάλαβε το λόγο που συντάχτηκε αλλά που δείχνει πως η παραίτηση Παπαδημητρίου τάραξε τα νερά και ενόχλησε… Ευτυχώς τα πρόσωπα που ουσιαστικά κράτησαν το δήμο μέχρι σήμερα και που ήταν από αυτά που συμμετείχαν στο συνδυασμού υπό το Σ. Παπαδημητρίου, εξακολουθούν να «κρατούν Θερμοπύλες» και, ανεξάρτητα από την όποια απόφασή τους σε σχέση με τις ερχόμενες δημ. εκλογές και από την όποια σημερινή σχέση τους με το δήμαρχο, παραμένουν ένας σφιχτός πυρήνας στη λογική ‘να μη διαλύσει το μαγαζί’.
Αυτά οι Αμπελακιώτες τα ξέρουν. Άλλωστε το΄ χουν ξαναδεί το σενάριο πριν 8 χρόνια. Μόνο που δε θέλησαν να πιστέψουν πως θα επαναληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου