Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Στην κορυφή του κόσμου ο Λευτέρης Κόνσολας

Την κορυφή του κόσμου κατέκτησε ο 22χρονος Σαλαμίνιος κωπηλάτης του ΝΑΟΣ Λευτέρης Κόνσολας, που μαζί με τον Παναγιώτη Μαγδανή του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό ελαφρύ σκιφ στα 2.000μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών κάτω των 23ετών, που διεξήχθη στο Μπρεστ της Λευκορωσίας. Οι δύο αθλητές ύψωσαν τη γαλανόλευκη στον ουρανό της Λευκορωσίας και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες.
Κόνσολας και Μαγδανής αναδείχθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές με χρόνο 6:42:78, αφήνοντας πίσω στη δεύτερη θέση τη Βρετανία (6:44:29) και τη Δανία (6:45:21).
Η μεγάλη διάκριση του Λευτέρη Κόνσολα – που σημειωτέον συνοδεύτηκε και από την 6η θέση του αδερφού του Γιώργου Κόνσολα στο ίδιο Πρωτάθλημα στο τετραπλό ελαφρύ σκιφ - πανηγυρίστηκε έντονα κι από το ΝΑΟΣ αλλά κι από ολόκληρη τη Σαλαμίνα. Στις 20.30 ουρά αυτοκινήτων περίμενε τους αθλητές στο λιμάνι των Παλουκίων για να τους μεταφέρει εν μέσω μιας φανταστικής ατμόσφαιρας με όλα τα κλάξον πατημένα μέσα από τους δρόμους του νησιού στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου.
Εκεί έσπευσαν πολλοί συναθλητές τους και φίλοι με τις οικογένειές τους για να τους συγχαρούν και να τους ευχηθούν Πάντα Επιτυχίες. Ανάμεσά τους ο δήμαρχος Σαλαμίνας Σπ. Σοφράς, η πρόεδρος του Δ.Σ.Σαλαμίνας Κ. Μικρομάστορα, η αντιδήμαρχος Μ. Λαλούση, οι δημ. σύμβουλοι και υπ. δήμαρχοι Ρ. Νάννου και Γ. Τσαβαρής, αντιπροσωπεία του ΣΦΑΣ Αμπελακιακός, κ.ά.
Ο Λευτέρης Κόνσολας ξεκίνησε να ασχολείται με το κανόε – καγιάκ σε ηλικία 14 ετών, για να τον ανακαλύψει όμως σύντομα ο προπονητής του Αλέκος Περάματζης και να τον τραβήξει στην κωπηλασία. Τα δύο τελευταία χρόνια η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Πρόσφατα, το Μάιο, μαζί με τον αδερφό του Γιώργο θριάμβευσαν τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (1 – 2/5) στην Καστοριά (3 χρυσά, 1 ασημένιο) όσο και στην Παγκόσμια Ρεγγάτα 2010 στο Duisburg της Γερμανίας (1 χρυσό, 1 χάλκινο) λίγες ημέρες μετά.
Ο ίδιος μας περιέγραψε το συγκλονιστικό αγώνα «Λίγο αφότου ξεκινήσαμε καταλάβαμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εκεί είπαμε θα τα σπάσουμε όλα. Δεν είχαμε άγχος. Δεν έχω άγχος στους αγώνες» Και ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι του; Το Πανευρωπαϊκό της Πορτογαλίας στις 15 Σεπτέμβριο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών στη Νέα Ζηλανδία το Νοέμβριο. Α, να μην ξεχάσει να πάει και στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου