Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΜΕΛΑ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΖΟΥΠΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Δημ. Σύμβουλος Κερατσινίου
Γενικός Γραμματέας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής 27-7-2010

ΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΜΕΛΑ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
Καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου Ζαχαρία Ζούπη

Ο κύριος Μελάς έχει ξεκινήσει ήδη την προεκλογική του εκστρατεία. Αυτοδιαφημίζεται αυτάρεσκα ήδη ως «ο ιδανικός Δήμαρχος» και ως ο άνθρωπος που «πήρε το χρίσμα από τον λαό»! Αυτό είναι δικαίωμά του. Αυτό που δεν είναι δικαίωμά του είναι να αποκρύπτει σοβαρές εξελίξεις σε κορυφαία για την ζωή μας θέματα και να μας εμπαίζει συστηματικά. Αυτό ακριβώς πράττει με το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Ο κύριος Μελάς αποκρύπτει από τους Κερατσινιώτες, όπως απέκρυπτε επί δυο εβδομάδες ακόμα και από το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι απορρίφθηκε οριστικά, η χρηματοδότησή του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007-2013»! Αποκρύπτει ότι μ΄αυτό τον τρόπο η υπόθεση του Κέντρου Υγείας ναυαγεί δυστυχώς οριστικά. Αφού το χρησιμοποίησε αυτός και η προηγούμενη Κυβέρνηση, ως φτηνό επικοινωνιακό τρυκ επί τρισήμισυ χρόνια και αφού κάθε χρόνο τον Ιούλιο υποσχόταν ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους θα αρχίσει να το κατασκευάζει, φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Για άλλη μια φορά απέδειξε ότι βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να χειριστεί σοβαρά θέματα για την ζωή μας και την ζωή της πόλης. Το Κερατσίνι και όλοι μας πληρώνουμε δυστυχώς αυτήν την αδυναμία, αλλά και την κοροϊδία τρεισήμισι χρόνων.

Είναι σίγουρο, ότι θα αναζητήσει τώρα άλλοθι για αυτή την προσωπική του αποτυχία. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν μπόρεσε να στηρίξει ολοκληρωμένο φάκελο πρότασης για χρηματοδότηση του έργου. Από τον φάκελο έλλειπαν απαραίτητα στοιχεία όπως Χρηματοοικονομική Ανάλυση, στοιχεία για την χρήση γης, Απόφαση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, επικαιροποιημένη Στατική Μελέτη, στοιχεία για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών για την μεταφορά του αγωγού ΕΛΔΑ κα.! Φανταστείτε την προχειρότητα με την οποία προετοιμάστηκε ο φάκελος. Τα στοιχεία δε αυτά δεν προσκομίστηκαν , αν και από τον φορέα που είναι υπεύθυνος για την ένταξη του έργου είχαν επισημανθεί εγγράφως οι ελλείψεις τόσο τον Απρίλιο, όσο και τον Μάιο!

Αυτός είναι ο κύριος Μελάς ως Δήμαρχος. Αδύναμος, ανήμπορος να χειριστεί τις τοπικές υποθέσεις, μοιραίος άνθρωπος για το Κερατσίνι. Ο ερασιτεχνισμός του οδήγησε στην οριστική απώλεια ενός τόσου σημαντικού για το Κερατσίνι και την υγεία των πολιτών έργου. Ο τραγικός τρόπος διοίκησης του Δήμου εκ μέρους του :
• Έχει απογειώσει το έλλειμμα του Δήμου στα 25 εκατομμύρια ευρώ και τα δάνεια που πήρε μόνο τα τελευταία 3 χρόνια στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.
• Έχει οδηγήσει σε πάγωμα κάθε κίνησης για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην Πλατεία Κύπρου
• Έχει οδηγήσει σε έλλειψη οποιουδήποτε στοιχειώδους σχεδιασμού για την αξιοποίηση του αποκτηθέντος από τον Δήμο χώρου του πρώην Εργοστασίου Καχραμάνογλου και του χώρου της ΝΑΦΘΑ
• Έχει οδηγήσει σε τέλμα ακόμα και απλά προβλήματα που απασχολούν τις γειτονιές και τα σχολεία της πόλης.
• Έχει δημιουργήσει ένα καθεστώς πλήρους απραξίας, όσον αφορά την δρομολόγηση οποιουδήποτε νέου έργου.

Μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι; Μπορούμε να συνεχίσουμε με Δημοτικές Αρχές τόσο απίθανα ανίκανες και αδαείς; Νομίζω πως όχι. Πολύ περισσσότερο που οι νέες Δημοτικές Αρχές θα καλεστούν και σε νέες, πρόσθετες και ιδιαίτερα σοβαρές αρμοδιότητες μετά την ψήφιση του Σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Αυτόν τον Νοέμβριο ας τομλήσουμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Βάζοντας τέλος στην εποχή Μελά και σε κάθε είδους λαικισμό. Στηρίζοντας πρόσωπα και δυνάμεις με ικανότητα, γνώση, εντιμότητα και ορμή ανατροπής και ανανέωσης. Σ΄αυτή την προσπάθεια θα είμαι παρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου