Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Κακλαμάνης, Μπενάκη, Σιούφας, Πετσάλνικος οι υπεύθυνοι για το όργιο προσλήψεων στη Βουλή

- 710 ήταν οι υπάλληλοι το 1993 στους 1.800 σήμερα
- 153% αυξήθηκαν οι υπάλληλοι της Βουλή τα τελευταία δεκαέξι χρόνια.
- Κατά 114 αύξησε τους υπαλλήλους ο Κακλαμάνης - Κατά 481 η Μπενάκη - Κατά 209 ο Σιούφας
- "Πρωταθλητής" στις προσλήψεις ο Πετσάλνικος. Σε 10 μήνες αύξησε τον αριθμό κατά 286 υπαλλήλους!

Όποιος μπαίνει...δεν βγαίνει από τη Βουλή. Ιδιαίτερα αν το πρώτο του πόστο είναι στα γραφεία του προέδρου της Βουλής, του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων. Σε μια βουλή που προσλαμβάνει συγγενείς και φίλους και που σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την χώρα έχουν την απαίτηση να παίρνουν τους 16 παχυλούς μισθούς τους!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Real News μόνο τα τελευταία 16 χρόνια προστέθηκαν στην Βουλή τουλάχιστον 1.000 υπάλληλοι. Υπολογίζεται ότι αυτή την στιγμή ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων της πρέπει να ξεπερνά τους 1.800, ενώ το 1994 ο αριθμός αυτό ήταν μόλις 710.

Στην Βουλή τον ρόλο του ΑΣΕΠ παίζουν οι “εκλεκτικές” συγγένειες αφού εκατοντάδες είναι οι διορισμοί κουμπάρων, φίλων και συγγενών, οι οποίοι προσλαμβάνονται πρώτα ως μετακλητοί στα γραφεία τους και αργά ή γρήγορα, υπό το νομικό κέλυφος “ευεργετικών” διατάξεων των τελευταίων 16 ετών, εξασφαλίζουν την μονιμοποίηση και μαζί, τα προνόμια που αυτή προσφέρει.

Πως αυξήθηκε ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής:

Στην θητεία του Απόστολου Κακλαμάνη (1993 – 2004) οι εργαζόμενοι ήταν 710. Όταν ο κ. Κακλαμάνης αποχώρησε αυτοί έφτασαν τους 824, δηλαδή 114 παραπάνω.
Από το 2004 μέχρι το 2007 πρόεδρος της Βουλής ήταν η κ.Άννα Ψαρούδα Μπενάκη. Η πρόεδρος της Βουλής επί ΝΔ παρέδωσε στον κ.Σιούφα μια βουλή με 1.305 εργαζόμενους! Δηλαδή επιπλέον 481 άτομα. Με την σειρά του ο Δημήτρης Σιούφας παρέδωσε το 2009 στον Φίλιππο Πετσάλνικο ένα κοινοβούλιο με 1.514 υπαλλήλου, 209 περισσότερους!
Ακόμη χειρότερα όμως τα πράγματα είναι για τον κ.Πετσάλνικο που από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα δηλαδή μέσα σε δέκα μήνες ο αριθμός των υπαλλήλων έφτασε τους 1.800, δηλαδή επιπλέον 286 υπαλλήλοι.

Μάλιστα όλοι αυτοί οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν κατά μεγάλο βαθμό από την πίσω πόρτα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους υπαλλήλους. 16 μισθούς τον χρόνο και πολλά άλλα επιδόματα και οφέλη!

Η γιγαντιαία αυτή αύξηση του προσωπικού της Βουλής προκάλεσε την έντονη αντίδραση τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν σχετική ερώτηση στον πρόεδρο της Βουλής ζητώντας τα στοιχεία και το αντικείμενο εργασίας των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν την τελευταία διετία, επί ΝΔ δηλαδή, και οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου ή μόνιμους διορισμούς. Όμως εδώ και δύο μήνες ακόμη περιμένουν την απάντηση. Όμως για να είναι σωστοί θα πρέπει να ζητήσουν και τα στοιχεία των υπάλληλων που προσλήφθηκαν τους τελευταίους μήνες επί ΠΑΣΟΚ αλλά και όλα τα προηγούμενα 16 χρόνια αφού οι ανάγκες τις Βουλής δεν έχουν αυξηθεί τόσο που να δικαιολογούν τις προσλήψεις 1.000 ανθρώπων!


Αν δει κανείς τα ονόματα των “ημετέρων” που βρέθηκαν να υπηρετούν στην Βουλή θα μείνει με το στόμα ανοιχτό αφού πολλοί προέρχονται από τη ΔΕΗ, την ΟΤΕplus τον ΟΓΑ μέχρι και σχολή ιππασία. Ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι και η υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας που προσλαμβάνεται στην Βουλή σε θέση “τεχνολόγου μηχανολόγου μηχανικού”! Δηλαδή τι θα κάνει; Μάλλον θα ελέγχει τις μηχανές της Βουλής!

Φαίνεται λοιπόν ότι οι περισσότεροι προσληφθέντες, έρχονται στη Βουλή από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου χωρίς απαραίτητα να εξετάζεται η προϋπηρεσία τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εγείρονται υποψίες για τη χρησιμότητα της θέσης που καλύπτουν, όσον αφορά τη λειτουργία του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Πηγή NewsIt

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΓΑΛΑΖΩΠΡΑΣΙΝΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΕΤΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου