Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ- ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
(ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ)


Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ- ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Η κοινωνική πολιτική και οι κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ίσως το πιο κομβικό κομμάτι που ιδιωτικοποιεί και διαλύει ο περιβόητος «Καλλικράτης». Διαλύει και ιδιωτικοποιεί κάθε κοινωνική υπηρεσία που οι ΟΤΑ προσφέρουν στους πολίτες, αφού ο «Καλλικράτης» αποτελεί την εφαρμογή των μέτρων του ΔΝΤ, της τρόικας και του περίφημου Μνημονίου στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέτρων σκληρών και αντιλαϊκών που εφαρμόζει πιστά το ΠΑΣΟΚ με την συναίνεση ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Τα κυριότερα «δώρα» που φέρνει ο «Καλλικράτης» στο λαό είναι:

-Ελαχιστοποίηση παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, σχολικών επιτροπών, υπηρεσιών για πολιτιστικούς-καλλιτεχνικούς-αθλητικούς σκοπούς, υπηρεσιών υγείας και παιδείας. Οι βασικοί τομείς της κοινωνικής πρόνοιας των ΟΤΑ ή συρρικνώνονται ή ιδιωτικοποιούνται. Κάτι που σημαίνει αυξήσεις τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, εισφορές στα ΚΑΠΗ καθώς και την διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας με την υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας και των σχολείων ή την είσοδο του ιδιωτικού κεφαλαίου σε αυτά.
-Κατάργηση 4000 Δημοτικών επιχειρήσεων που λειτουργούν σήμερα κυρίως στους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού που έδιναν την ευκαιρία σε πολίτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και σε πολιτιστικές δραστηριότητες.
-Καλλικράτης, για την χρηματοδότηση των ΟΤΑ, σημαίνει δραστικές περικοπές που από τη μία θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τον ρόλο της αυτοδιοίκησης, θα φέρει νέες βαρείς φορολογικές επιβαρύνσεις(νέα δημοτικά τέλη) και από την άλλη ανοίγει δρόμο για την ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας.
-Αλλά και για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ο Καλλικράτης θα φέρει χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων που σήμερα κρατούν ζωντανούς πολλούς ΟΤΑ, όπως επίσης θα φέρει και μετατάξεις κατά το δοκούν.
Θεωρούμε ότι αν εφαρμοστεί ο Καλλικράτης αυτοί που θα πληγούν περισσότερο είναι εργαζόμενοι, νεολαία και γενικώς τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού της Σαλαμίνας. Ο Δήμος Σαλαμίνας δεν χρειάζεται αυτές τις περικοπές
Χρειάζεται:
-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τους ΟΤΑ και όχι τις δραματικές περικοπές που κάνει η κυβέρνηση. Τα έσοδα από την φορολογία των πολιτών να πηγαίνουν στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια και όχι στη στήριξη των τραπεζών.
-Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού του νησιού.
- Ενίσχυση των ανέργων, νεολαίας, μεταναστών, ηλικιωμένων με ενίσχυση των υπαρχόντων προγραμμάτων και την δημιουργία επιπρόσθετων.
-Ίδρυση ΟΑΕΔ στη Σαλαμίνα-Ίδρυση Επιθεώρησης Εργασίας
-Ενίσχυση των ΚΑΠΗ, προγραμμάτων βοήθειας στους ηλικιωμένους όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι»
-Ίδρυση σχολείου μεταναστών και υπηρεσίας στήριξης τους.
-Πάγωμα των δημοτικών τελών, επιβολή πρόσθετης φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις του νησιού και σε «μονοπώλια» όπως τα φέρι-μποτ, επιβολή ΦΜΑΠ(φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας), φόρος στην εκκλησιαστική περιουσία.

Η ΝΑΥΜΑΧΗΑ αγωνίζεται μαζί και με άλλες δημοτικές κινήσεις σε όλη τη χώρα για να χτιστεί ένα δίκτυο κινήσεων πολιτών στις τοπικές κοινωνίες με αίτημα την άμεση κατάργηση του Καλλικράτη, την διεκδίκηση περισσότερων κονδυλίων για την τ.ο. και την διεκδίκηση μίας τοπικής αυτοδιοίκησης δημοκρατικής στη βάση της που να διοικείται από όλους τους πολίτες, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες δωρεάν προς όλο τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου