Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΕΛΛΗΝΟΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Από ψηφίσματα κι εύκολες καταδίκες χορτάσαμε. Κουβέντα για την στάση τη ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης. Την ώρα που οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις δολοφονούσαν τους ακτιβιστές, ισραηλινά αεροσκάφη πετούσαν στον ελληνικό εναέριο χώρο κάνοντας εικονικούς βομβαρδισμούς. Ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος έχουν προσφέρει τον εναέριο χώρο ως μετόπισθεν για την ισραηλινή αεροπορία Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση – συνεχίζοντας την πολιτική Καραμανλή- προωθεί τη «Μεσογειακή συνεργασία», μέσω της οποίας το Ισραήλ συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και έτσι τα ισραηλινά πολεμικά πλοία μπορούν να χρησιμοποιούν ολόκληρη τη Μεσόγειο ως ναυτικά μετόπισθεν.
Η άσκηση «Μίνωας 2010» που εξελισσόταν την ώρα του μακελειού αποτελεί απόδειξη της ελληνο-ισραηλινής συνεργασίας. Ισραηλινά αεροσκάφη χρησιμοποιούσαν τη Σούδα ως βασικό σταθμό για να κάνουν κοινές ασκήσεις με ελληνικά πάνω από το Αιγαίο. Η βάση της Ανδραβίδας στην Ηλεία ήταν το κέντρο συντονισμού ολόκληρης της επιχείρησης. Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση που είχε βάλει γραφειοκρατικές τρικλοποδιές στον απόπλου των πλοίων της αποστολής «Ελεύθερη Γάζα», αρνιόταν να προστατέψει τα δικαιώματα των ακτιβιστών.
Η χυδαία στάση που κράτησε η κυβέρνηση Χριστόφια στην Κύπρο είναι κομμάτι αυτής της νέας ελληνοισραηλινής προσέγγισης. Η υποτιθέμενη «πιο αριστερή κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» με το ΑΚΕΛ να είναι αδελφό κόμμα του ΚΚΕ και του ΣΥΝ δεν επέτρεψε στο στόλο της Ελευθερίας ούτε καν να πλησιάσει σε ελληνοκυπριακά λιμάνια. Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση επιστράτευσε όλα τα μέσα -και τις μυστικές υπηρεσίες- για να εμποδίσει βουλευτές και άλλες προσωπικότητες να βρεθούν πάνω στα πλοία.
Ελληνικό πολεμικό πλοίο βρισκόταν μόλις 40 μίλια μακριά από το σημείο όπου οι ισραηλινοί κομάντος έκαναν το ρεσάλτο στα καράβια για τη Γάζα με τον πιο φονικό τρόπο. Και όμως ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο υπουργός «Άμυνας», ούτε η ηγεσία του Ναυτικού δεν έδωσαν εντολή να προστατευτούν οι ακτιβιστές. Ήξεραν όμως να δώσουν εντολή να πνιγεί στα χημικά και τα δακρυγόνα η πορεία διαμαρτυρίας που έγινε στην ισραηλινή πρεσβεία της Αθήνας. Τι προέλευσης είναι τα χημικά που ρίχνει ο Χρυσοχοίδης; ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΦΥΣΙΚΑ!



                                                                                                                                                                ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΝΕΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου