Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Η Εθνική χρειάζεται προπονητή

Θα ήταν πολύ εύκολο, μετά το ματς με τη Νότιο Κορέα, να μιλήσουμε για πρώην ποδοσφαιριστές που κακώς βρίσκονται στην ομάδα (Σειταρίδης, Χαριστέας, Πατσατζόγλου), για παίκτες που αδυνατούν να αρθούν πλέον στο ύψος των περιστάσεων και έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για να σταματήσουν το φορούν την φανέλα με το εθνόσημο (Καραγκούνης), ή τέλος για μέτριους – πλην όμως φιλότιμους (Παπαδόπουλος, Βύντρα, Τζιόλης) που κακώς έχουν θέση βασικού την στιγμή που στον πάγκο βρίσκονται καλύτεροι από αυτούς (Παπασταθόπουλος, Νίνης, Σαλπιγγίδης).
Όμως, θεωρώ πως είναι τουλάχιστον άδικη, μια τέτοια προσέγγιση. Μπορεί κάποιοι να μην μπορούν οι ίδιοι να καταλάβουν ότι πλέον η Εθνική ομάδα δεν είναι γι΄ αυτούς (Καραγκούνης, Χαριστέας, Πατσατζόγλου, Σειταρίδης κ.α.). Και κάποιοι πως δεν κάνουν για την Εθνική. Όμως, δεν καλούνται από μόνοι τους στην ομάδα. Κάποιος(οι) τους επιλέγει.
Και η ήττα από την Κορέα, μπορεί να καταγράφεται στο αρχείο της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, είναι όμως πάνω από όλα η ήττα (τεράστια μάλιστα δεδομένης της μέτριας ποδοσφαιρικής αξίας της αντιπάλου) του προπονητή.
Του Ότο Ρεχάγκελ.
Είναι ο ένας,μοναδικός,αποκλειστικός υπεύθυνος γι’αυτό το έκτρωμα που παρέταξε στο Πορτ Ελίζαμπεθ. Μια ομάδα - κλόουν.
Είναι καιρός να ευχαριστήσουμε τον κ. Ρεχάγκελ για όσα (τεράστια πραγματικά) προσέφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να του στήσουμε κι έναν ανδριάντα στην πλατεία Συντάγματος (γιατί δεν πρέπει να είμαστε αγνώμονες),να του ευχηθούμε να περάσει καλά το υπόλοιπο του βίου και φυσικά η ΕΠΟ να αναζητήσει νέο κόουτς.

Η Εθνική χρειάζεται ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.
Και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν στην Ομοσπονδία, τόσο το καλύτερο. Γιατί τον Σεπτέμβριο ξεκινά η προκριματική φάση για το Euro 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου