Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ,
Η ΓΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ο κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) και τις μεγάλες αποκλίσεις στους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:
Η χώρα, βδομάδα τη βδομάδα, σπρώχνεται ολοταχώς, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, στην οικονομική και κοινωνική άβυσσο. Η γενική οικονομική καταστροφή είναι πλέον θέμα χρόνου!
Ζούμε ένα μεγάλο μακροβούτι της οικονομίας στην ύφεση, την αδυναμία επίτευξης των τεθέντων δημοσιονομικών στόχων, ιδιαίτερα στα έσοδα, μια νέα άνοδο των spreads και την κατάρρευση του ΧΑΑ, εν μέσω κατακρήμνισης όλων των βασικών οικονομικών δεικτών.
Η αποτυχία των κυβερνητικών οικονομικών επιλογών έχει καταστεί πλέον πλήρης και παταγώδης.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του εξελίσσονται σε μοιραίο πρόσωπο και μοιραίο κυβερνητικό σχήμα για τη νεότερη ιστορία της χώρας, και κινδυνεύουν να καταγραφούν ως καταστροφείς της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Αυτή την ώρα, η χώρα χρειάζεται την απεμπλοκή από το χρηματοδοτικό μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ και την ακύρωση των μέτρων που ελήφθησαν στο πλαίσιό του, για να προχωρήσει σε μια συνολικότερη προοδευτική κατεύθυνση με άμεσες επιλογές διεκδίκησης και αγώνα:
Πρώτον: Την επαναδιαπραγμάτευση-ρύθμιση του δημοσίου χρέους, χωρίς όρους και δεσμεύσεις, με στόχο τη διαγραφή σημαντικού μέρους του, τη μείωση των επιτοκίων για το υπόλοιπο, τη διαμόρφωση ικανής περιόδου χάριτος και τη διεύρυνση των χρονικών οριζόντων αποπληρωμής του, χωρίς περαιτέρω επιτοκιακή επιβάρυνση.
Δεύτερον: Τη ρύθμιση του δυσβάστακτου ιδιωτικού χρέους και με χαρακτηριστικά ανάλογα της ρύθμισης του δημοσίου χρέους, η οποία πρέπει να αφορά τις πιο ευάλωτες και ασθενέστερες οικονομικές κατηγορίες μισθωτών, τον μικρομεσαίο αγροτικό κόσμο, τους μικρούς επαγγελματίες και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
Τρίτον: Την άμεση εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των δύο πρώτων στόχων και ως απόλυτα αναγκαία συνθήκη για την εφαρμογή μιας νέας αναπτυξιακής, παραγωγικής και κοινωνικής χρηματοπιστωτικής πολιτικής.
Οι τρείς αυτοί άξονες διεκδίκησης και αγώνα, αποτελούν την αφετηρία για την ανασύνταξη ενός προϋπολογισμού που θα έχει στόχο την ανακοπή της ύφεσης για μια αναπτυξιακή τροχιά για τη χώρα και την ανασυγκρότηση του κράτους μαζί και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ως θεμελιώδη εργαλεία για μια νέα παραγωγική προοπτική της χώρας.

07/06/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά του Λαφαζάνη δεν του έχει πει κανείς τι σημαίνει επαναδιαπραγμέτευση του χρέους;
'Εχετε πτωχεύσει ποτέ κ. βουλευτά;
Γιατί επαναδιαπραγμάτευση αυτό σημαίνει.ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.
Ξέρετε τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στον Ελληνικό λαό;
ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.
Αλλά αυτό εσάς γιατί να σας νοιάζει;
Το Πασοκ να ρίξετε και γαία πυρί μοιχθήτω.
Το 1989 δεν σας έγινε μάθημα;
'Αλλους θέλετε να διαλύσετε, αλλά με την πολιτική σας, έσεις κόβεστε σε κομματάκια.

Ανώνυμος είπε...

OXI EΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ- ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΥΓΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΤΩΧΕΥΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΤΟΤΕ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ.... ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΤΟ ΛΑΟΣ..

Ανώνυμος είπε...

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε.
Μόνο να απολυθούν οι ναυτεργάτες των άλλων κρατών της ευρώπης γιά να πιάσουν δουλειά οι δικοί μας.
ΠΑΜΕ ναυτεργατών Κορίνθου.
Χα-χα-χα-χα.

Ανώνυμος είπε...

Αφού γράφεις ,εργάζεσαι, και είσαι διευθυντής στην επιχείρηση του Θεοχάρη σκέψου πόσο λαμόγο είσαι .

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ... ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά όταν εκδίδετε δελτίο τύπου μόνο στον ανατροπέα το στέλνετε; Συγγνώμη το ξέχασα ότι είναι το αφεντικό σου και γι’ αυτόν ακριβός τον λόγο υποκλίνεσαι στην δραστηριότητα του και στο πολιτικό του ήθος. Συγγνώμη και πάλι συγγνώμη .

Αρχειοθήκη ιστολογίου