Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

«Μπήκε Δυνατά» ο Σπύρος Σοφράς

Με κεντρικό σύνθημα ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ο συνδυασμός ΙΔΕΣ του δημάρχου Σαλαμίνας Σπύρου Σοφρά πραγματοποίησε χθες βράδυ με επιτυχία την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Σιντριβάνι), μια συγκέντρωση που αναμενόταν με ενδιαφέρον καθώς ήταν η πρώτη φετινή συγκέντρωση συνδυασμού σε ανοιχτό χώρο ενώ παράλληλα έκλεινε τον πρώτο κύκλο προεκλογικών εκδηλώσεων όλων των υποψηφίων.
Στις οχτώ και μισή ακριβώς η εκδήλωση ξεκίνησε με ημίωρη προβολή σε γιγαντοοθόνη μιας σειράς προέδρων εξωραϊστικών συλλόγων της περιφέρειας, οι οποίοι μίλησαν για το έργο που έχει γίνει στην περιοχή τους επί δημαρχίας Σοφρά, δήλωσαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του και ζήτησαν από το εκλογικό σώμα να τον τιμήσει και πάλι.
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο δήμαρχος επευφημούμενος ζωηρά από τους συγκεντρωμένους φίλους του και σε μια ομιλία, ουσιαστικά απολογισμό της θητείας του, ανέπτυξε το έργο που ξετυλίχθηκε στο δήμο σε όλους τους τομείς την προηγούμενη τετραετία, δίνοντας έμφαση στην αποχέτευση (Παλουκίων και Σαλαμίνας) και στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, μέσα από τα οποία τόνισε ότι περνά η τουριστική ανάπτυξη του νησιού με την παράλληλη αξιοποίηση της αρχαιολογικής του κληρονομιάς.
Η παρουσίαση των πρώτων μελών του συνδυασμού αποτέλεσε πράγματι μια έκπληξη, αφού εκτός από τους νυν συνεργάτες του κ. Σοφρά, επιλέχτηκε να παρουσιαστούν πρώτα οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την περιφέρεια, με λίγες εξαιρέσεις γνωστών προσώπων από το κέντρο. Ανάμεσα στους υποψηφίους για πρώτη φορά δύο συμπολίτες μας αλλοδαποί που ζουν, σπούδασαν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα. Ακόμη παρουσιάστηκε και η πρώτη υποψήφια – πρόεδρος εξωραϊστικού συλλόγου - από τα Αμπελάκια, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και η υποψηφιότητα του νυν δημοτικού συμβούλου, πρ. αντιδημάρχου και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Κουτσούκου, που μετά την πρόσφατη σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε, επανήλθε ακόμη πιο δυνατός και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.
Συγκεκριμένα, οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού ΙΔΕΣ για τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 είναι:

1. ΑΛΑΙΣΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ*
2. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ*
3. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
4. ΑΡΑΚΑ ΕΛΕΝΗ
5. ΒΑΛΤΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ*
6. ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΑΚΗΣ*
7. ΔΕΡΜΑΤΗΣ ΜΗΝΑΣ*
8. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑ*
9. ΘΕΟΧΑΡΗ – ΠΑΛΛΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
10. ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ*
11. ΚΑΛΑΜΙΤΣΗ ΠΑΡΙ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)
12. ΚΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
13. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ
14. ΚΟΡΟΜΥΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
15. ΚΑΣΣΙΜΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
16. ΚΟΤΣΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
17. ΚΟΥΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
18. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΝΙΚΟΣ*
19. ΛΑΖΑΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20. ΛΑΛΟΥΣΗ ΜΑΡΔΙΤΣΑ*
21. ΜΑΓΙΑΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
22. ΜΙΚΡΟΜΑΣΤΟΡΑ – ΝΑΝΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ*
23. ΜΠΕΤΙΝΙ ΘΑΝΑΣΗΣ
24. ΜΠΟΥΤΣΗ – ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΝΑ*
25. ΝΑΝΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ*
26. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΚΗΣ
27. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΥΛΑ
28. ΠΕΛΙΒΑΝΙ ΙΛΜΙ
29. ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
30. ΣΦΕΝΔΥΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
31. ΤΣΑΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
32. ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
33. ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
34. ΦΑΣΟΥΛΗ ΡΕΝΑ
35. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
(*νυν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι)
Τα συμπεράσματα της συγκέντρωσης:
1. Ήταν μια πολύ καλή συγκέντρωση (πάνω από 1200 άτομα ψηφοφόρους Σαλαμίνας υπολογίζουν οι διοργανωτές της), δεδομένου ότι επρόκειτο για συγκέντρωση εν ενεργεία δημάρχου, πράγμα που σημαίνει ότι συνυπολογίζεται και η φθορά της διοίκησης. Άλλο να διοικείς άλλο να υπόσχεσαι. Ο ένας πρέπει να μπει στην άχαρη διαδικασία του απολογισμού, ο άλλος τάζει εκ του ασφαλούς.
2. Δόθηκε ισχυρό μήνυμα από την περιφέρεια. Φάνηκε κατ΄ αρχήν ότι έχει γίνει έργο στην περιφέρεια, διαφορετικά γιατί να εκτεθεί ο κάθε πρόεδρος και να στηρίξει ανοιχτά ένα δήμαρχο. Επίσης φάνηκε ξεκάθαρα πως κανείς δεν έχει καπαρώσει τους ανθρώπους της περιφέρειας και πως οι συσχετισμοί δεν είναι ακριβώς όπως θέλουν να τις παρουσιάσουν κάποιοι. Πολύ περισσότερο δεν έχει πέραση πια ο ξεπερασμένος διαχωρισμός μεταξύ ντόπιων και ξένων που θέλησαν πάλι πρόσφατα κάποιοι να αναμοχλεύσουν, προκειμένου να δείξουν πως οι μη Σαλαμίνιοι ψηφίζουν υποχρεωτικά μη Σαλαμίνιο. Να που υπάρχει συνεργασία μεταξύ των συλλόγων της περιφέρειας μ΄ ένα δήμαρχο που είναι Σαλαμίνιος αλλά που τους έχει κάνει έργο – σύμφωνα πάντα με όσα είπαν οι ίδιοι οι πρόεδροι. Άλλωστε και η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αιαντείου – που στο παρελθόν είχε εκλεγεί με άλλο συνδυασμό – δείχνει ακριβώς την αποδοχή Σοφρά και στα νότια προάστια.
3. Δόθηκε ισχυρό αντιρατσιστικό μήνυμα με την επιλογή να παρουσιαστούν ανάμεσα στην πρώτη φουρνιά των νέων υποψηφίων 2 πρόσωπα αλβανικής καταγωγής.
4. Ήταν μια συγκέντρωση καθαρά απολογισμού. Ο δήμαρχος Σαλαμίνας αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα έκανε, μίλησε για όσα βρήκε, μίλησε αγανακτισμένα πολλές φορές (ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε στις καταγγελίες που του γίνονται για κάθε έργο που κάνει, ακόμη και για τη στροφή της Ιπποκράτους!), έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση του αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου της Σαλαμίνας και στα πλαίσια αυτά αναφέρθηκε και στους δύο δήμους αλλά και στη συνεργασία που είχε με τους εκπροσώπους του Δήμου Αμπελακίων στο Λιμενικό Ταμείο και στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο.

Σημειωτέον ότι στη συγκέντρωση του ΙΔΕΣ παρευρίσκονταν ακόμη, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις, η πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης Σαλαμίνας Τζένη Αλαίσκα, ο αντιδήμαρχος Αμπελακίων Στέλιος Ραπτόπουλος και ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΣ και της ΔΕΠΑΝΑΣ Κων/νος Μαριδάκης. Παρών επίσης ο βουλευτής Β΄ Πειραιά Γ. Διαμαντίδης (Γρ. Νιώτης και Δ. Λιντζέρης έστειλαν επιστολές) και σύσσωμη η Σ.Ε. ΠΑΣΟΚ Σαλαμίνας αλλά και ιστορικά στελέχη στο νησί όπως ο Οδ. Πασχαλούδης και ο Γ. Νάννος, οι Χρ. Αγγέλης και Π. Βουδούρης από τη Νομαρχία Πειραιά, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΕΕΣΣ, πολλοί πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. Εξωραϊστικών Συλλόγων και φορέων του νησιού, κ.ά.
Η όλη συγκέντρωση άφησε πάντως μια εντύπωση… σήριαλ σε συνέχειες, άφησε την αίσθηση πως ο Σπύρος Σοφράς κρατά ακόμη άσους στο μανίκι του που ουδείς γνωρίζει ποιο χρόνο θα επιλέξει για να τους εμφανίσει. Είναι η υπόσχεση του …αναμείνατε στο ακουστι

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ..........

Ανώνυμος είπε...

PAME DYNATA

Ανώνυμος είπε...

Γαμώ την Αργεντινή και το ΔΝΤ ρε! Δεν πάμε πουθενά γαμώτο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΟΒΡΑΚΑ ΔΗΜΑΡΧΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου