Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Π Ρ Ο Σ Ω Π Α

Κρατά κλειστά χαρτιά, αναμένονται εκπλήξεις;
Κλειστά σ΄ ό,τι αφορά τους υποψηφίους του κρατά ακόμη τα χαρτιά του ο υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας Νίκος Ράπτης. Κάποιοι αυτό το εξέλαβαν ως αδυναμία. Όσοι έχουν γνωρίσει τα προηγούμενα χρόνια τον κ. Ράπτη στα κοινά έχουν αντιληφθεί πως πρόκειται για σκόπιμη στρατηγική ενός καλού παίκτη, του οποίου η μοναδική συγκέντρωση που διοργάνωσε αν μη τι άλλο δείχνει ότι δεν έχει καθόλου χάσει από τη δυναμική του. Το ενδιαφέρον πλέον πιστεύω εστιάζεται στα πρόσωπα που θα καταρτίζουν το ψηφοδέλτιό του, αν και αυτό αποτελεί ένα ζητούμενο για όλους τους συνδυασμούς. Εν αναμονή.
Αγώνας δρόμου
Αγώνας δρόμου καθημερινά για την πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Μίνα Μπούτση – Σπηλιοπούλου, που έχει βαλθεί να κάνει όσα περισσότερα έργα μπορεί πριν τον «Καλλικράτη». Η αλήθεια είναι πως, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς πάντα μαζί της – αφού αρπάζεται εύκολα και δε χαρίζει κάστανα σε κανένα – η κ. Μπούτση είναι από τους ανθρώπους εκείνους που τρέχουν τα έργα και έχει κάνει σοβαρή δουλειά σε μια περιοχή που γνωρίζει καλά, το Αιάντειο. Αυτόν τον καιρό αγωνίζεται να αναδείξει τον αρχαιολογικό θησαυρό του νησιού με παρεμβάσεις προστασίας των αρχαιολογικών χώρων και ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου ώστε να γίνουν προσβάσιμοι, δημιουργία ανοιχτού θεάτρου στο Αιάντειο, δημιουργία μουσείου στο παλιό μέχρι πρόσφατα εγκαταλειμμένο Δημοτικό Σχολείο Αιαντείου και καθιέρωση σχετικών εκδηλώσεων.
Αλλάζει σελίδα
Σε αλλαγή σελίδας πήγε ο επί σειρά ετών δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου με πρόσφατη δήλωσή του, με την οποία κάνει γνωστές τις προθέσεις του να μην διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο Κορυδαλλού. Δήλωση που απογοήτευσε πολλούς φανατικούς του φίλους στην πόλη που υπηρέτησε για αρκετά χρόνια και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Ωστόσο, αξίζει να επισημάνουμε την πολιτική αξία της απόφασής του. Δηλώνει δηλαδή πως από τη στιγμή που κατήλθε στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές σαν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα τιμήθηκε από τους ψηφοφόρους που τον έφεραν στην 4η θέση – Α΄αναπληρωματικό – δεν είναι δυνατό να ξαναγυρίσει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι δυο διαφορετικά διακριτά πράγματα. Δίνει έτσι ο κ. Χρήστου μαθήματα σε πολλούς που ακροβατούν από τον ένα ρόλο στον άλλο επιζητώντας εναγωνίως να εκλεγούν. Να μη συζητήσουμε για περιπτώσεις όπου κάποιοι άλλοι επιλέγουν να γίνουν από δήμαρχοι κλητήρες – δορυφόροι για να διατηρούν την ψευδαίσθηση ότι έχουν το γενικό κουμάντο. Αυτά όμως σε άλλους τόπους, όχι στη Σαλαμίνα, όχι στον Πειραιά.

Δουλειά χαμηλών τόνων
Ένας άνθρωπος που η εφημερίδα μας είχε επικρίνει την περίοδο που είχε αναλάβει αντιδήμαρχος καθαριότητας ήταν ο Βαγγέλης Νάννος, σημερινός αντιδήμαρχος έργων. Ωστόσο όσοι γνωρίσουν τον κ. Νάννο με τα τωρινά του καθήκοντα – μην ξεχνάμε πως η καθαριότητα είναι ένας τομέας που κατά κοινή ομολογία ‘ζεματάει’ – μόνο θετικά σχόλια έχουν να κάνουν. Άνθρωπος χαμηλών τόνων σ΄ ό,τι αφορά την προσωπική του προβολή, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να μιλά καθαρά στο δημότη. Είναι ίσως από τις λίγες φορές στα δημοτικά μας που ο δημότης θα πάρει ξεκάθαρη απάντηση στο αίτημά του, γίνεται - δε γίνεται. Το πλάγιο «θα δούμε» ή το ακόμη χειρότερο «βέβαια, το θέμα σου τελείωσε» - και μην τον είδατε τον Παναή - ανήκουν στο παρελθόν. Ο κ. Νάννος αυτή τη φορά ίσως βρέθηκε σ΄ ένα τομέα όπου μπορεί πραγματικά να κάνει έργο. Μόνο τους τρεις πρώτους μήνες που ανέλαβε τοποθετήθηκαν στο δημοτικό δίκτυο 2.797 λάμπες και 28 κολώνες με τη ΔΕΗ. Κι έπεται συνέχεια.

Μαζί ξανά οι παλιοί συμμαθητές
Χρόνια στο ίδιο θρανίο ο Γιώργος Μαγιάτης με το δήμαρχο Σαλαμίνας Σπύρο Σοφρά, δεν θα μπορούσε να του αρνηθεί να πλαισιώσει με τη σειρά του το ψηφοδέλτιό του. Μάλιστα για υποψηφιότητα του Γιώργου Μαγιάτη είχε ακουστεί ξανά στις προηγούμενες εκλογές, μόνο που τότε είχε ναυαγήσει την τελευταία στιγμή για λόγους πέρα από τη θέλησή του. Ο Γιώργος Μαγιάτης, για όσους δεν τον ξέρουν, είναι αντιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α. Τα τελευταία χρόνια, μετά την αποστρατεία του, απασχολείται στον ασφαλιστικό κλάδο. Όσοι έχουν σχέση με τα ποδοσφαιρικά τον θυμούνται σαν Γενικό Αρχηγό και Αντιπρόεδρο του Αίαντα Σαλαμίνας (όχι Περάματος). Είναι παντρεμένος με την Ολυμπία Δαμαλίτη και έχουν 2 παιδιά, το Σπύρο 21 ετών, φοιτητή και την Αλεξάνδρα 15 ετών, μαθήτρια.
Δυναμική η γυναικεία παρουσία
Δυναμική η γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο του Όμηρου Παπασάββα. Γυναίκες απ΄ όλους τους χώρους, με περισσότερη ή λιγότερη παρουσία στα κοινά αλλά όλες τους με μεράκι να δουλέψουν, πλαισιώνουν τον υποψήφιο δήμαρχο διοργανώνοντας μεν καλές εκδηλώσεις, εναρμονιζόμενες ωστόσο με το προφίλ του συνδυασμού που έχει σαν βασική φιλοσοφία του τους χαμηλούς τόνους.
Δύο από τις κυρίες του ψηφοδελτίου Παπασάββα, η καθηγήτρια Ρούλα Σταμπίρα και η επιχειρηματίας Καίτη Μπούταλη – Παυλίδη κάλεσαν την Τρίτη 11 Μαΐου τους φίλους τους στο “Me Gusta” στο ΝΑΤΟ για ένα ποτό και μια ανταλλαγή απόψεων σε ό,τι αφορά τα προβλήματα του νησιού και τις λύσεις που προτείνονται. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Κοινωνική Συμμαχία για τη Σαλαμίνα του αύριο» Όμηρος Παπασάββας, που με τη σειρά του χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και ζήτησε ξανά σ΄ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα ν΄ αφήσουμε στην άκρη όσα μας χωρίζουν και να επικεντρώσουμε σε όσα μας ενώνουν.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ Κ.........Σ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΠΟΤΕ.
ΑΝ ΘΕΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΚΟΥΛΙΚΑΚΙ ΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙΣ ΟΝΟΜΑ -ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου