Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ολοι στη σέντρα

Η γιορτή του ποδοσφαίρου αρχίζει στην άλλη άκρη του άλλου ημισφαιρίου και η Ελλάδα θα είναι εκεί! Παρούσα σε Παγκόσμιο Κύπελλο για δεύτερη φορά στην ιστορία της, πιο ώριμη μετά το άγριο στραπατσάρισμα του 1994 και με τη γεύση της σαμπάνιας του 2004 να ζεσταίνει ακόμα τον ουρανίσκο παικτών, προπονητών και φιλάθλων, η Εθνική μας μπαίνει αύριο στη μάχη, με πρώτο παρτενέρ τα «τρεχαντήρια» της Νότιας Κορέας, στο Πορτ Ελίζαμπεθ.
Την αυλαία θα ανοίξουν απόψε στις 5 μ.μ. οι οικοδεσπότες Νοτιοαφρικανοί παρέα με τους Μεξικάνους, ενώ Γαλλία και Ουρουγουάη υπόσχονται εχθροπραξίες στο βραδινό ραντεβού του Κέιπ Τάουν.
Η τελετή έναρξης, στο μεγαλοπρεπές νεόχτιστο στάδιο του Γιοχάνεσμπουργκ, θα πυροδοτήσει τη γιορτή μπροστά σε 95.000 τυχερούς και 500 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Θα έχει Νέλσον Μαντέλα, θα έχει Μπαράκ Ομπάμα, θα έχει 1.500 χορευτές και τραγουδιστές, θα έχει έντονη μυρωδιά Αφρικής, θα έχει παράτες και θριαμβολογίες για τη συναδέλφωση των βασανισμένων λαών της οικοδέσποινας χώρας, θα έχει μήνυμα ελπίδας για το μέλλον της Μαύρης Ηπείρου.
Χιλιάδες επισκέπτες στη χώρα του 92χρονου Μαντέλα ελπίζουν ότι θα λυθούν έστω την τελευταία στιγμή τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το έλλειμμα ασφάλειας και οργάνωσης.
Για τα υπόλοιπα, τον λόγο έχει η στρογγυλή θεά.
«Ομολογώ ότι σας ζηλεύω», ήταν το μήνυμα του Στέλιου Γιαννακόπουλου προς τον Οτο Ρεχάγκελ και τους διεθνείς.
Το «μαύρο άλογο» με τη γαλανόλευκη φορεσιά στήθηκε με τα υπόλοιπα στην αφετηρία και απειλεί να κατασπαράξει όποιον επαναλάβει τα λάθη που προ εξαετίας έκαναν Πορτογάλοι και άλλοι...
Δείτε το αφιέρωμα του enet στο Μουντιάλ και περιηγηθείτε τρισδιάστατα στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου