Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

«Στις 5 Ιουνίου είχαμε ραντεβού με τον πλανήτη!»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 5 Ιουνίου οι παράλληλες εκδηλώσεις του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας που είχαν προγραμματιστεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.
Πιο συγκεκριμένα, από τις 8 το πρωί ένα container 38 κυβικών μέτρων της εταιρείας ανακύκλωση συσκευών Α.Ε. εγκαταστάθηκε απέναντι από το Δημαρχείο Σαλαμίνας με σκοπό να συλλέξει ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προς ανακύκλωση. Η προσέλευση και η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Σχολεία, μαγαζιά, αλλά και απλοί πολίτες προσέρχονταν να παραδώσουν τις συσκευές τους και ο όμιλος σε προσφορά από τα φυτώρια Παράδεισος, Ανδρέας Νιφόρος και Παντελής Καλλιότσος τους χάριζε ένα φυτό, προσπαθώντας να κάνει την ανακύκλωση ανταποδοτική. Έως τις 6 το απόγευμα ανακυκλώθηκαν 79 Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, 71 οθόνες, 51 εκτυπωτές, 38 τηλεοράσεις και πολλά άλλα. Σύνολο συσκευών προς ανακύκλωση 418! Επίσης, πάνω από 1000 μπαταρίες μαζεύτηκαν για την εταιρεία ΑΦΗΣ, η οποία ασχολείται με την ανακύκλωση μπαταριών.
Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο κόσμος είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τον όμιλο, να μάθει για τις δράσεις και τους στόχους του, να κάνει προτάσεις, ιδέες και παρατηρήσεις, να μάθει για την κομποστοποίηση, την ανακύκλωση συσκευασιών και οικιακών ελαίων και τα οφέλη τους και να υπογράψει για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και του φυσικού περιβάλλοντος της Κυνοσούρας, ενός μικρού κομματιού γης με παγκόσμια ιστορία. Το βράδυ στις 9, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την ταινία HOME, η οποία αποτελεί έναν πραγματικό ύμνο για τον πλανήτη Γη και είναι εγκεκριμένη από το ΥΠΕΠΘ τόσο για την πρωτοβάθμια, όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είχε προηγηθεί και μία 7λεπτη παρουσίαση του ομίλου για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Σαλαμίνας.
Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας ευχαριστεί τον κόσμο για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον του.
PERIVOS

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΟΥΣΙΑ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου