Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ποιος θα είναι ο επόμενος; Ποιος θα πάρει το χρίσμα;

Ποιος θα είναι ο εκλεκτός του κόμματός του; Και ποιος ο αντάρτης;
Αντάρτης Ν. 1. θεωρείται εδώ και πολύ καιρό ο Γιάννης Τσαβαρής. Βρίσκοντας μια για πολλούς παιδαριώδη δικαιολογία, της μη εξασφάλισης δηλαδή 4ετίας στην προεδρία του Αναπτυξιακού – δέσμευση που ήθελε από το δήμαρχο Σπύρο Σοφρά, λες κι ο δήμαρχος είναι αποφασίζομεν και διατάσομεν – πήδηξε πρώτος απ΄ το καράβι και επιδόθηκε σε αντάρτικο πόλεων, πολεμώντας λυσσαλέα ο,τιδήποτε κι αν έκανε η δημοτική αρχή και διεκδικώντας για τον εαυτόν του το αλάθητο του Πάπα. Ο μέχρι πρότινος λοιπόν ‘σκληρός’ Πασόκος έχει διανθίσει το συνδυασμό του με άτομα από όλους τους χώρους. Άρα από μόνος του έχει θέσει εαυτόν εκτός κομματικής γραμμής, εκτός κόμματος.
Απομένει όμως στην κούρσα της διεκδίκησης του Δήμου Σαλαμίνας στη μετά «Καλλικράτη» εποχή ακόμη ένας υποψήφιος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ , ο εξ΄ ανατολών προερχόμενος Σωκράτης Παπαδημητρίου. Τι στάση θα κρατήσει το κόμμα σ΄ αυτήν την περίπτωση; Θα είναι σκληρή και αμείλικτη όπως δηλώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της Ιπποκράτους; Ή εδώ το σκηνικό είναι διαφορετικό και πρέπει να δούμε και τη δεύτερη Κυριακή;
Λογικά ο εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος στο νησί μας θα είναι ο νυν δήμαρχος Σαλαμίνας, αυτοδίκαια, αφού ηγείται του μεγάλου δήμου του νησιού. Οι κινήσεις και οι ισορροπίες είναι άκρως λεπτές και προσεχτικές.
Κι από την άλλη μεριά; Ποιος θα είναι ο εκλεκτός της Ρηγίλλης; Εδώ δίνεται σκληρή μάχη μεταξύ Ράπτη και Παπασάββα. Ο Νίκος Ράπτης προβάλλει την καταγεγραμμένη παρακαταθήκη του 15% των προηγουμένων εκλογών, ενώ ο Όμηρος Παπασάββας ποντάρει στην κομματική του παρακαταθήκη επί σειρά ετών και στην εμπειρία του από τα κοινά.
Κι ενώ τα πράγματα μέχρι τη στιγμή της εμφάνισης του Σωκράτη Παπαδημητρίου ήταν πιο ξεκάθαρα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και πιο νεφελώδη στη Ν.Δ., τώρα έχουν μάλλον μπερδευτεί. Κανείς υποψήφιος, απ΄ ό,τι διαφαίνεται, όσο κι αν δε θέλουν οι ίδιοι να το πιστέψουν, δεν έχει ξεχωρίσει καθαρά, δεν έχει ‘πάρει κεφάλι’. Χρίσματα και επιχρίσματα έχουν πλέον ξεθωριάσει, πράγμα που φάνηκε στις προηγούμενες εκλογές, ενώ δεν αποκλείεται να παίξουν κάποιο ρόλο και οι φιλοδοξίες του Βαγγέλη Αγαπίου – ίσως κάποια σύμπραξη που θα του εξασφαλίσει την επανεκλογή του σαν δημοτικού συμβούλου. Ρόλο θα παίξει και το ΚΚΕ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το σκηνικό που θα στηθεί αναμένεται πρωτόγνωρο και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει και να πει με σιγουριά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Οι συμμαχίες θα είναι αυτές που θα βγάλουν τον επόμενο υπερ –δήμαρχο πλέον Σαλαμίνας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xronia polla sthn mitera

Ανώνυμος είπε...

ESH DEN UA EXEIS PROBLHMA OPOIOS KAI NA EKLEGH DHMARXOS TA SKATA KAI OI FELH PANTA EPIPLEOYN

Ανώνυμος είπε...

χρονια πολλα

Ανώνυμος είπε...

UA HUELES NA EISOYN KAI ESY ENA MAGALO SKATO ALA DEN PROKITE NA GINEIS POTE SOY UA EISAI PANTA ENA MIKRO-MIKRO MIKROYTSIKO SKOYLIKAKI.
ANTE GEIAAA.

Ανώνυμος είπε...

xi-xi-xi-xi-xi-xi-xi-xi

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΑΙΣΚΑ, ΠΑΥΛΑΚΗ,ΜΙΧΑ.ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΠΛΗΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΟΦΡΑ.ΤΟΥ ΤΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΑΤΕ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;;;ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ;;;;ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ;;;ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ;;;
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου