Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Κυβέρνηση«Δεν θα παραλύσουμε από τη λασπολογία»

Το Μαξίμου διακρίνει προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από «πλέγμα συμφερόντων»


Πόλεμο κατά της ανεξέλεγκτης διασποράς φημών, την οποία θεωρεί σκόπιμη και υποβολιμαία, κηρύσσει η κυβέρνηση, τη στιγμή που από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνεται ότι είναι γνωστό πως υπάρχουν κέντρα που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. «Δεν είναι η ώρα να πούμε ονόματα και διευθύνσεις» λένε στενοί συνεργάτες και καθημερινοί συνομιλητές του Πρωθυπουργού, θέλοντας έτσι να δηλώσουν ότι υπάρχει ένα πλέγμα «συμφερόντων» που επιχειρούν να παρέμβουν στη δημόσια συζήτηση και στις πολιτικές εξελίξεις.

Ως κεντρική μέθοδο της προσπάθειας αυτής, στην Ηρώδου Αττικού 19 βλέπουν την προσπάθεια συνολικής απαξίωσης του πολιτικού προσωπικού, διά της διασποράς φημών και έμμεσων απειλών κατά πολιτικών στελεχών εν γένει και μελών της κυβέρνησης ειδικότερα.

Με αυτά ως δεδομένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής απάντησε χθες σε σχετικές ερωτήσεις και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση δεν παραλύει με τις φημολογίες», συμπληρώνοντας ότι «είναι αλήθειαπως δηλητηριάζεται η δημόσια ζωή από μια ακατάσχετη φημολογίασε σχέση με πολιτικά πρόσωπα, που πλήττουν ιδιαίτερα μέλη της κυβέρνησης». Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι τέτοιου είδους φημολογία και λασπολογία δεν αγγίζει την κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, έχει δώσει δείγματα πως δεν έχει στόχο «να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κάθε υπουργού, όπως γινόταν σε προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας».

Κατόπιν όλων αυτών η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας προσπάθειας αποσταθεροποίησής της και προχωρεί σε μια ρητή προειδοποίηση, τονίζοντας ότι «όλοι όσοι λασπολογούν ακατάσχετα, εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία που τους προσφέρουν τα νέα μέσα επικοινωνίας, θα πάρουν την απάντησή τους», διαψευδόμενοι εκ των πραγμάτων, ενώ επισημαίνεται ότι και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τους στόχους της, όποια συμφέροντα και αν χτυπιούνται.

Αναφορικά με τις κατηγορίες ότι η διαπόμπευση έχει επιλεγεί ως μέθοδος ξεκαθαρίσματος του τοπίου, η κυβέρνηση απάντησε χθες ότι «είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένη η δημοσιοποίηση ονομάτων», όπως είπε σχετικά ο κ. Πεταλωτής, δόθηκε όμως ιδιαίτερη έμφαση στη δημοσιοποίηση ονομάτων επίορκων δημόσιων λειτουργών, λέγοντας ότι «κάθε μέρα βλέπουμε στη δημοσιότητα ενέργειες των κρατικών λειτουργών που αφορούν το υπουργείο Οικονομικών,κάθε μέρα βλέπουμε να ελέγχονται και όλοι εκείνοι οι κρατικοί λειτουργοί που είναι επιφορτισμένοι από τον νόμο με το καθήκον να αποτυπώνουν και να εισπράττουν τα οφειλόμενα».

Τ ην ίδια στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Παπουτσής «φωτογράφισε» κάποια κέντρα από τα οποία εκπορεύονται οι διαρροές πληροφοριών, λέγοντας (από τη συχνότητα του Flash): «Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή αυτού του είδους οι αντιδράσεις είναι σε χαμηλά επίπεδα της διοίκησης και κυρίως της φορολογικής διοίκησης, της οικονομικής διοίκησης, η οποία με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο είναι μπλεγμένη σε όλη τη διαδικασία της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής». Επιπλέον, πήρε σαφείς αποστάσεις από τη μέθοδο της διαπόμπευσης, λέγοντας: «Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθώ τη λογική της διαπόμπευσης ως κεντρική πολιτική επιλογή, γιατί η επιλογή της διαπόμπευσης προϋποθέτει όχλο», ενώ συμπλήρωσε: «Στις δημοκρατίες δεν μπορεί ο κάθε πολίτης,όποιος κι αν είναι αυτός,να καλείται καθημερινά να αποδείξει ότι είναι αθώος. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό, είναι φασιστική νοοτροπία, είναι φασιστική λογική και εγώ δεν την αποδέχομαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου