Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε ο Πατέρας από την προεδρία του Παναθηναϊκού

Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Νικόλας Πατέρας. Με επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο κάνει μεταξύ άλλων λόγο για “πόλεμο λάσπης” που δέχτηκε στο διάστημα θητείας του. Μένει να αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για “εικονική”παραίτηση ή θα επιμείνει στην απόφαση του ο κ.Πατέρας. Προσωρινά χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο α' αντιπρόεδρος Αντώνης Αντωνιάδης. Στη δίωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. (απόντος του Παύλου Γιαννακόπουλου) αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ.

Στην αποστολή παραίτησης ο κ.Πατέρας κάνει έναν απολογισμό της προεδρικής του θητείας και μια σύγκριση της προ διετίας εικόνας του Παναθηναϊκού με τη σημερινή κατάσταση στην ομάδα. Ο κ.Πατέρας από τη μια αναφέρεται στην αγάπη και αναγνώριση που εισέπραξε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και από την άλλη κάνει λόγο για “πόλεμο επικοινωνιακής λάσπης, από εκείνους που δεν ανέχονταν την επιτυχία του Παναθηναϊκού όσο αυτή δεν έριχνε νερό στο μύλο των προσωπικών τους φιλοδοξιών και σκοπιμοτήτων...” Ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια και ειδικότερα τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Νικόλα Πατέρα:

“Με την παρούσα επιστολή υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ όπως προβλέπει το καταστατικό και καθήκοντα προέδρου μέχρι την εκλογή νέου ασκεί από σήμερα ο α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αντώνης Αντωνιάδης.

Η πρώτη δημόσια εμφάνισή μου μετά από χρόνια στον Παναθηναϊκό ήταν την 13η Απριλίου του 2008 όταν ο κόσμος που διαδήλωνε εκτός του γηπέδου της Λεωφόρου ήταν υπερπολλαπλάσιος όσων βρίσκονταν στις κερκίδες.

Η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνισή μου ήταν στις 2 Μαΐου 2010 όταν ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απένειμα στον αρχηγό της ομάδας μας το Κύπελλο του Πρωταθλήματος και 60.000 και πλέον φίλαθλοι γιόρταζαν μέσα στο ΟΑΚΑ το νταμπλ.

Πριν από 22 μήνες παρέλαβα μία ομάδα χωρίς σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα, με αρνητική ψυχολογία εν μέσω κλίματος δυσπιστίας και αβεβαιότητας, χωρίς καμία προστασία από το παρασκήνιο που την αδικούσε κατάφωρα τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα, σας παραδίδω μια ομάδα Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχο Ελλάδας, με ψυχολογία νικητή, με εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με παίκτες που ανέβασαν την αξία του Παναθηναϊκού, με τους φιλάθλους ενωμένους, ρεκόρ εισιτηρίων, έχοντας κερδίσει αγωνιστικά τη θέση και το σεβασμό που αξίζει ο Παναθηναϊκός.

Για αυτά εισέπραξα την αγάπη και την αναγνώριση του κόσμου του Παναθηναϊκού, ταυτόχρονα δέχτηκα ένα πόλεμο επικοινωνιακής λάσπης, από εκείνους που δεν ανέχονταν την επιτυχία του Παναθηναϊκού όσο αυτή δεν έριχνε νερό στο μύλο των προσωπικών τους φιλοδοξιών και σκοπιμοτήτων. Η λασπολογία αυτή εντάθηκε τους τελευταίους μήνες με την “προεδρολογία”, με την δήθεν “κακή διαχείριση” και με τους “όρους που θα δεχτώ για να παραμείνω πρόεδρος”.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ και φυσικά το προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για τη συνεργασία μας. Ευχαριστώ επίσης τους μετόχους που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια που κάναμε να μεγαλώσουμε τον Παναθηναϊκό και ειδικά τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, που ήταν πάντα δίπλα μου παραγκωνίζοντας και αυτός το οικονομικό και προσωπικό κόστος όποτε χρειαζόταν.

Περισσότερο από όλους ευχαριστώ τους φιλάθλους μας για τη στήριξη και την αγάπη τους γιατί αυτή υπήρξε για εμένα η κινητήριος δύναμη για την προσπάθειά μου να πετύχουμε τους στόχους μας. Ελπίζω να δικαίωσα τις προσδοκίες τους και τους παρακαλώ να καταλάβουν ότι η παρουσία μου στα διοικητικά του Παναθηναϊκού υπόκειται στα όρια της προσωπικής αξιοπρέπειας και τους καλώ για το καλό του Παναθηναϊκού να στηρίξουν τον επόμενο πρόεδρο.

Έχω την πεποίθηση ότι η νέα διοίκηση θα συνεχίσει τον δρόμο των επιτυχιών και της εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.”


Θ.Γιαννακόπουλος: “Να μείνεις!”

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Θανάση Γιαννακόπουλου που όχι μόνο εξέφρασε την αντίθεση του με την παραίτηση Πατέρα, αλλά αποκάλυψε πως αν επιμείνει στην απόφαση θα αποχωρήσει και ο ίδιος από το Δ.Σ.! Οι δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου:

"Μας ενημέρωσε ο κ.Πατέρας στο ΔΣ για την παραίτησή του. Πήρα τον λόγο και είπα ότι το ΔΣ δεν πρέπει να την κάνει αποδεκτή. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Πως μπορείς να πεις σε έναν άνθρωπο να μην είναι στο ΔΣ μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο που κατακτήσαμε. Τον παρακάλεσα και του είπα ότι κι εγώ θα φύγω αν αποχωρήσει και αυτός. Του είπα ότι θα αποχωρήσω από εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο ΔΣ. Εγώ και όλο το διοικητικό συμβούλιο ζήτησα να γίνει γνωστό πως η παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αυτό κάνουμε και στο μπάσκετ και παίρνουμε τόσα πρωταθλήματα τόσα χρόνια".

Να σημειωθεί επίσης ότι ορίστηκε νέο διοικητικό συμβούλιο για την επόμενη Παρασκευή (28 Ιουνίου) που θα ασχοληθεί με το ζήτημα της παραίτησης Πατέρα. Μέχρι τότε βεβαίως θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα κριθεί αν είναι οριστική και αμετάκλητη η απόφαση παραίτησης ή αν θα την ανακαλέσει.

Στη συνεδρίαση δεν παρευρέθηκε ο Παύλος Γιαννακόπουλος που είναι μέλος του Δ.Σ. Αντιθέτως ο Γ.Βαρδινογιάννης και ο Ανδρ.Βγενόπουλος που επίσης απουσίαζαν δεν είναι μέλη της “πράσινης” διοίκησης. Έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ περίμεναν και περίπου 100 οπαδοί που ζήτησαν από τον κ.Πατέρα να ανακαλέσει την απόφαση και να συνεχίσει στον προεδρικό θώκο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ
ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ

Αρχειοθήκη ιστολογίου