Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Αναχωρεί την Παρασκευή η Εθνική για την Ελβετία

Την τελευταία προπόνηση πραγματοποίησε η Εθνική επί ελληνικού εδάφους στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, πριν από την αυριανή αναχώρησή της για το Μπαντ Ράγκαζ της Ελβετίας, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.
Οι Έλληνες διεθνείς θα παραμείνουν στο ελβετικό προπονητικό κέντρο μέχρι τις 2 Ιουνίου οπότε και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Η αποστολή της Εθνικής μας στις 5 Ιουνίου θα αναχωρήσει για το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, όπου και θα είναι η βάση της στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της η Ελλάδα θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια. Το πρώτο με τη Βόρειο Κορέα στις 25 Μαΐου στην αυστριακή πόλη Άλταχ, στο γήπεδο «Κάσποιντ Αρένα». Το δεύτερο είναι προγραμματισμένο για τις 2 Ιουνίου με αντίπαλο την Παραγουάη στο στάδιο «Σούτσενβιζε» της ελβετικής πόλης Βίντερτουρ.

Μόρας: «Κρίσιμο το ματς με τη Ν. Κορέα»

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης ο Βαγγέλης Μόρας με δηλώσεις που έκανε τόνισε, ότι το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και επισήμανε πως όλοι οι παίκτες είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο Μουντιάλ.

Ο αμυντικός της Μπολόνια πρόσθεσε στη συνέχεια ότι μπορεί να θεωρείται σημαντική η συμμετοχή της Εθνικής μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως δεν παύει να έχει στόχους. «Διαθέτουμε παίκτες με εμπειρία από πρωταθλήματα του εξωτερικού και αυτό βοηθάει όλη την ομάδα στην προσπάθειά της» είπε ο Μόρας και επισήμανε στη συνέχεια για τις αντιπάλους: «Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες και πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, όμως το πρώτο παιχνίδι με τη Ν. Κορέα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο».

Πρίττας: «Στόχος μας η πρόκριση στους 16»

Ο Σάκης Πρίττας δεν έκρυψε το άγχος που τον διακατέχει σχετικά για το αν τελικά θα επιλεγεί στους «23» από τον Ότο Ρεχάγκελ. Ο μέσος του Άρη είπε ότι ο κάθε παίκτης επιθυμεί να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τη Νότιο Αφρική και ο προπονητής είναι αυτός που θα επιλέξει τους κατάλληλους στην Ελβετία.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η πρόκριση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο θεωρείται μεγάλη επιτυχία, καθώς μεγάλες ομάδες έμειναν εκτός της τελικής φάσης. Ο Πρίττας πρόσθεσε ότι η Εθνική μας δεν αρκείται στη συμμετοχή της και ότι στόχος της είναι να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου