Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ανάκτηση νερού από την Ψυττάλεια

Επαναχρησιμοποίηση του νερού μετά την κατάλληλη επεξεργασία των λυμάτων υπόσχεται εν καιρώ το ΥΠΕΚΑ, κυρίως από τον βιολογικό καθαρισμό της Ψυττάλειας.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, εντός του 2010 θα δημοπρατηθούν τα έργα που προβλέπουν κατασκευή και λειτουργία μονάδας προχωρημένης επεξεργασίας 20.000 κυβικών από τη δευτεροβάθμια επεξεργασία των εκροών του βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας και της υποδομής για τη μεταφορά και διανομή του ανακτημένου νερού στη Σαλαμίνα και το παραλιακό μέτωπο για άρδευση. Μελετάται κάποιες ποσότητες να διοχετευθούν στο Ποικίλο Όρος.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τοποθετείται στα μέσα του 2012. Συνολικά για το Λεκανοπέδιο σε απροσδιόριστο... χρονικό ορίζοντα θα ανακτηθεί και θα αξιοποιηθεί για άρδευση και για άλλες αστικές και βιομηχανικές χρήσεις 80 με 100.000 κυβικά μέτρα την ημέρα από λειτουργούντες βιολογικούς καθαρισμούς αλλά και από αυτούς βρίσκονται ακόμη στο στάδιο... κατασκευής. Το ΥΠΕΚΑ σπεύδει να προαναγγείλει ότι σε δύο μήνες θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θα προσδιορίζει τους όρους και τα μέτρα ασφαλούς επαναχρησιμοποίησης των λυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου