Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ξεκίνησε η Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση έκανε σήμερα μια νέα κίνηση πολιτών, η Νέα Αυτοδιοικητική ΜΑΧΗτική Ανατροπή (Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α) με συγκέντρωση που διοργάνωσε το πρωί σε κεντρική αίθουσα του νησιού. Τους παριστάμενους χαιρέτησαν οι Δέσποινα Καρούση και Θ. Καθαρός, οι οποίοι και οι δύο αναφέρθηκαν εν ολίγοις στο Σχέδιο «Καλλικράτης» δίνοντας κατ΄ αρχήν το στίγμα της διαφωνίας της Κίνησης με το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο που θα κυριαρχήσει. Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Σωτήρης Καρνέσης, που εξήγησε κατ΄ αρχήν πως δεν πρόκειται για έναν ακόμη δημοτικό συνδυασμό, τονίζοντας πως ο τόπος «δεν χρειάζεται αυτό, δεν χρειάζεται επίδοξους υποψήφιους σωτήρες, επαγγελματίες υποψήφιους δημάρχους σε μια προεκλογική περίοδο 2 ή 3 χρόνων πριν τις εκλογές που το μόνο που κάνουν είναι να κυνηγάνε υποψηφίους συμβούλους, ψήφους και ενίοτε τους πολιτικούς αντιπάλους τους, δε χρειάζεται δήθεν ανεξάρτητους εξαρτημένους από οικονομικά συμφέροντα, ντόπια ή μη, δε χρειάζεται κουστωδίες που θα πηγαίνουν σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες, καρναβάλια και ψήσιμο αρνιών, δε χρειάζεται υποσχέσεις αόριστες και ανούσιες του τύπου «θα πάμε τη Σαλαμίνα μπροστά» - όταν η Σαλαμίνα του σήμερα πάει από το κακό στο χειρότερο- δε χρειαζόμαστε» είπε «άλλους συνδυασμούς που να είναι κοντά στον πολίτη, δίπλα στον πολίτη, πίσω από τον πολίτη και πάνω απ΄ τον πολίτη… κι όλοι αυτοί να μην έχουν καμία θέση για τον «Καλλικράτη».
Στη συνέχεια ο ομιλητής αναφέρθηκε σε προβλήματα της Σαλαμίνας (αναβάθμιση Κέντρου Υγείας, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΕΠ, καθαριότητα, συγκοινωνία) που άπτονται αρμοδιοτήτων, οι οποίες κατά Καλλικράτη μεταφέρονται από την κεντρική εξουσία στους νέους δήμους, ενώ παράλληλα τόνισε το γεγονός πως τους αφαιρούνται οι πόροι από τα κρατικά έσοδα – τα οποία πληρώνει ο πολίτης για να έχει δωρεάν π.χ. υγεία και παιδεία - προκειμένου να μπορέσουν να τις ασκήσουν. Αυτό, συμπέρανε ο Σ. Καρνέσης, θα οδηγήσει τους νέους δήμους σε μία εκ των δύο λύσεων: Ή θα προβούν σε αυξήσεις των δημοτικών τελών ή θα προάγουν την ιδιωτική πρωτοβουλία. Τρία πράγματα πρότεινε ως εναλλακτικές: α) Ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας με ανακλητότητα του δημάρχου και συνοικιακά συμβούλια με δικαίωμα ψήφου. Χαρακτηριστικά, τόνισαν τα μέλη της κίνησης, ο επόμενος δήμαρχος σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» θα έχει εκλεγεί με 20 – 25% των ψήφων και θα αποφασίζει για το 100% των πολιτών! β)Να παγώσουν τα δημοτικά τέλη και η κοινωνική πρόνοια να παρέχεται δωρεάν στους πολίτες που πληρώνουν γι΄ αυτήν. γ) Να υπάρξει ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο, μια συμμαχία συλλόγων, φορέων και κινήσεων που θα απαιτήσει για την καθημερινότητα του πολίτη (αναφέρθηκε για παράδειγμα η μείωση των εισιτηρίων στα φέρρυ και τα καραβάκια για όσους μετακινούνται λόγω εργασίας).
Η Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. θα λειτουργήσει με ανοιχτές συνελεύσεις, στις οποίες μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε πολίτης. Σε ερώτηση της εφημερίδας μας σχετικά με το ρόλο που προτίθεται να αναλάβει η κίνηση στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, ο Σ. Καρνέσης ήταν απόλυτος: «Κατ΄ αρχήν οι εκλογές είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το συζητάμε όταν έρχεται η ώρα του. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία με κινήσεις που συμφωνούν με τις απόψεις μας. Αλλά είμαστε ξεκάθαροι. Δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν από τους υπάρχοντες επαγγελματίες υποψήφιους σωτήρες!»

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παιδια αν δεν εχετε αρχηγο, σας εχω προταση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

οχι θα βαλουμε τον γιαννη τον καταγελια.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ???
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΕΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ . ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ. ΕΙΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΤΑ ΚΕΙ. ΘΥΜΗΘΗΤΕΤΟ ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ.

Ο Γιάννης ο φονιάς είπε...

Καλά μάθετε ορθογραφία πρώτα και μετά σχολιάστε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου