Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.

Δεν χρειαζόμαστε επίδοξους «σωτήρες», που υπόσχονται να μας σώσουν αρκεί να πάρουν την εξουσία στον ένα και μοναδικό πλέον δήμο του νησιού.
Δεν χρειαζόμαστε τους «επαγγελματίες» υποψηφίους δημάρχους που για 1, 2 και 3 χρόνια πριν τις εκλογές το μόνο που προσφέρουν στον τόπο είναι να κυνηγάνε ψήφους, να κυνηγάνε υποψήφιους συμβούλους και ενίοτε τους αντιπάλους τους.
Δεν χρειαζόμαστε τους δήθεν «ανεξάρτητους» υποψηφίους, βαθιά εξαρτημένους όμως από ντόπια (και όχι μόνο) επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν χρειαζόμαστε τις κουστωδίες των υποψηφίων δημοτικών συνδυασμών σε γάμους, κηδείες, βαφτίσια, εγκαίνια, τελετές.
Δεν χρειαζόμαστε τα ευχολόγια και τις αερολογίες του τύπου «πάμε τη Σαλαμίνα μπροστά, πρώτα η Σαλαμίνα , η Σαλαμίνα του αύριο, η Σαλαμίνα του μεθαύριο ,…..».
Δεν χρειαζόμαστε τις ανούσιες και αφηρημένες υποσχέσεις «κοντά στον πολίτη, δίπλα στον πολίτη, μαζί με τον πολίτη, πάνω στον πολίτη,…».
Δεν χρειαζόμαστε τους πολιτικούς προσκυνητές του σχεδίου «Καλλικράτης» που κρύβουν από τους πολίτες το άγριο πετσόκομμα που θα γίνει στις κοινωνικές δαπάνες και στην όποια κοινωνική πρόνοια υπήρχε, με τη εφαρμογή του σχεδίου αυτού.
Χρειαζόμαστε πράγματα στοιχειώδη, αλλά πολύ ζωτικά.
Χρειαζόμαστε καλύτερη και πληρέστερη δημόσια Υγεία . Όχι αύριο, σήμερα. Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου με δυνατότητα εφημεριών. Χρειαζόμαστε νοσηλευτές, γιατρούς, εξοπλισμό και περιφερειακά αγροτικά ιατρεία.
Χρειαζόμαστε κι άλλα σχολεία (τα δημοτικά πλέον δεν χωράνε τα παιδιά),βρεφονηπιακούς σταθμούς, νέα Κ.Ε.Π. Όχι σε μια δεκαετία, σήμερα.
Χρειαζόμαστε δίκτυο αποτελεσματικής συλλογής απορριμμάτων μαζί με την ανακύκλωση ( ειδικά το καλοκαίρι το πρόβλημα των σκουπιδιών γίνεται τραγικό). Χρειαζόμαστε λοιπόν προσωπικό και απορριμματοφόρα. Όχι στο μέλλον, σήμερα.
Χρειαζόμαστε ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος και του αντιπυρικού εξοπλισμού.
Χρειαζόμαστε δημοτική συγκοινωνία και μειωμένες τιμές εισιτηρίων (π.χ. μηνιαία κάρτα), για τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τα πλοία για να πάνε στη δουλειά τους. Όχι στο μέλλον, άμεσα.
Χρειαζόμαστε για αρχή, τα απλά και βασικά.
Για να τα πετύχουμε χρειάζεται να συγκρουστούμε με το σχέδιο «Καλλικράτης», που μεταφέρει στους δήμους αρμοδιότητες Υγείας, Παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας χωρίς όμως να μεταφέρει τους αναγκαίους πόρους ώστε να λειτουργούν με δημόσιο χαρακτήρα.
Χρειάζεται να διεκδικήσουμε πόρους και προσλήψεις. Χρειάζεται να δώσουμε αγώνες ώστε οι φόροι που πληρώνουμε στο κράτος να επιστρέφονται ως παροχές στην Υγεία και την Κοινωνική πρόνοια στο τόπο μας.
Χρειαζόμαστε όχι τις εκλογές που θα γίνονται κάθε 5 χρόνια, αλλά συνεχή δράση κι ένα κοινωνικό μέτωπο με συλλόγους εξωραϊστικούς, περιβαλλοντικούς, σωματεία εργαζομένων και απλούς πολίτες
Χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη μαζί με γειτονικούς δήμους και κινήσεις για να εμποδίσουμε τη μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Χρειαζόμαστε τη δράση των ίδιων των πολιτών.
Χρειαζόμαστε μια Νέα ΑΥτοδιοικητική ΜΑΧΗτική Ανατροπή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ.......

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου δεν κρυβομαστε εμεις.Αλλοι κρυβονται και θα κρυβονται και μετα τις εκλογες.Αν θες να δεις πραγματικα ποιοι ειμαστε ελα την Κυριακη στις 11 στο φλαμινγκο.

Ανώνυμος είπε...

sostos

Ανώνυμος είπε...

Οχι εγω δεν συμφωνω σε τιποτα, οπως ακριβως το ΚΚ΅δεν συμφωνει σε απολυτως τιποτα.

Ειστε ενα ματσο ηλιθιοι που δεν εχετε την παραμικρη ιδεα ή αισθηση της πραγματικοτητας.

Συζητηση για την Σταλινικη ιδεολογια σας δεν θα κανω, ολα αυτα εχουν κριθει απο την ανθρωποτητα πριν πολλα χρονια, εκεινο που εχω να σας πω ειναι οτι ξοδευετε τα καλυτερα σας χρονια γιατι πιστεψατε σε οραματα και ονειρα που δεν θα γινουν ουτε ειναι δυνατον να γινουν ΠΟΤΕ.

Αυτα

Αρχειοθήκη ιστολογίου