Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Β. Αγαπίου: Εγκαίνια με μαρίνα

Τον δικό του προεκλογικό αγώνα εγκαινίασε την Τρίτη 11 Μαϊου ο πρ. δήμαρχος Σαλαμίνας Βαγγέλης Αγαπίου με εκδήλωση σε κεντρική αίθουσα του νησιού. Μαζί με το Β. Αγαπίου στην εξέδρα βρέθηκε και εκπρόσωπος της εταιρίας που σχεδίασε τη μαρίνα, γύρω από την οποία ως φαίνεται θα περιστραφεί όλη η εκστρατεία του πρ. δημάρχου, προκειμένου να εξηγήσει την όλη ιδέα. Με σημερινές εικόνες και αεροφωτογραφίες της Σαλαμίνας σε αντιπαραβολή με φωτογραφίες από άλλες μαρίνες που έχει κατασκευάσει η ίδια εταιρία, που έχει έδρα το Σίδνευ της Αυστραλίας, ο κ. Γ. Σαγιράκης περιέγραψε ένα φιλόδοξο πλάνο που αφορά στην αξιοποίηση όλου του κόλπου της Σαλαμίνας, με 1400 θέσεις για σκάφη διαφόρων μεγεθών, υπηρεσίες τροφοδοσίας και συντήρησης των σκαφών, πάρκινγκ, εμπορικό κέντρο, συνεδριακό κέντρο, διοικητήριο, δημόσιες υπηρεσίες, ξενοδοχείο 5 αστέρων, πολυθεματικό αθλητικό και ιστορικό πάρκο, κ.ά. Εξήγησε επίσης γιατί επιλέχτηκε η Σαλαμίνα ως χώρος όπου θα μπορούσε να γίνει αυτή η «Resort Μαρίνα», όπως τη χαρακτήρισε: για τη γεωγραφική της θέση (πολύ κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο), για το φυσικό λιμάνι της, για την Ιστορία της. Το σχέδιο, που σύμφωνα πάντα με τον πρ. δήμαρχο είχε ήδη εκπονηθεί πριν τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, περιλάμβανε ακόμη γέφυρα που θα ένωνε Φανερωμένη με Ν. Πέραμο φάρδους 11μ, που θα στηριζόταν σε 8 πυλώνες και θα κάλυπτε έκταση 8.000τ.μ. Η γέφυρα είχε υπολογιστεί να κατασκευαστεί μέχρι το 2007 και η μαρίνα αρχές του 2010, αναμενόταν δε να δημιουργήσει 1000 νέες θέσεις εργασίας, πράγμα που,όπως τόνισε ο κ. Αγαπίου, θα μείωνε σημαντικά την ανεργία στο νησί.
Και ο πρ. δήμαρχος κατέληξε αναφέροντας για ακόμη μια φορά τα έργα που έγιναν επί των δικών του ημερών, τονίζοντας ότι «Δεν ήθελα να γίνω δήμαρχος - διαχειριστής. Δεν μιλάμε εμείς για τα έργα μας, τα έργα μας μιλάνε για μας» και πως «είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία απ΄ όπου κι αν προέρχεται!»
Στην εκδήλωση Αγαπίοιυ παρόντες ήταν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Σαλαμίνας Δ. Νάννος και Τ. Μπεγνή και Αμπελακίων Γ. Χατζηνικολάου, ο πρ. βουλευτής Ν.Δ. Γ. Κουράκος, ο πολιτευτής Μ. Φαρσάρης, οι πρ. αντιδήμαρχοι Π. Περδικούρης, Α. Καλογιάννης και Δ. Τσάπελη, ο πρόεδρος της Τ.Ο. Ν.Δ. Ν. Ελευθεριάνος, κ.ά.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΤΩΡΑ ΠΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ
ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Προς φίλο, 12/5/2010 5:06 π.μ.
Αγαπητέ φίλε. Εάν δεν γίνουν έργα υποδομής για να ανοίξουν θέσεις εργασίας, θα είμαστε μια ζωή στην πείνα. Το έργο αυτό όπως θα διάβασες προσφέρει χίλιες θέσεις εργασίας, και εκτός αυτού φαντάσου την αναβάθμιση όλου του νησιού. Γενικά στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, μόνο με αναπτυξιακά έργα θα βγεί από την κρίση. Το μόνο πράγμα που παράγει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η ιστορία της και ο τουρισμός της και αυτά είναι που πρέπει να εκμεταλετούμε. Τέτοια έργα υποδομής όπως είναι αυτό της Μαρίνας, δεν πρέπει να τα κλωτσάμε.
Το μόνο που έχει να κάνει αυτή τη στιγμή ο Δήμος μας είναι να νοικιάσει το χώρο του, στους ξένους επενδυτές. Γιατί τέτοια μεγάλα έργα, χρηματοδοτούνται από ενδιαφερόμενους του εξωτερικού.

Ανώνυμος είπε...

Έκπληκτος έμεινα, μετά την χθεσινή παρουσίαση του έργου της Μαρίνας. Ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στο νησί μας.
Απορώ επίσης γιατί ο Σοφράς βρίσκεται ακόμα στο Δήμο. Τι περιμένει; Τι ελπίζει; Απορώ όπως ακόμα απορεί και ο εκπρόσωπος της Αυστραλιανής εταιρίας γιατί απέριψε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο. Επίσης απορώ και με το θράσος των άλλων υποψηφίων. Πήγα στις συγκεντρώσεις ολονών. Γενικολογίες και αερολογίες. Ουσία καμμία. Μέχρι στιγμής μόνο ο Αγαπίου παουσίασε κάτι συγκεκριμένο και ουσιαστικό. Ελπίζω να συνετιστούμε όλοι οι κουλουριώτες και να κάνουμε ότι είναι το καλύτερο για τον τόπο μας.
Γιατί όπως είπε και ο εκπρόσωπος της εταιρίας, όλοι στο εξωτερικό γνωρίζουν την ιστορία μας ενώ εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα απολύτως γι' αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΦΙΛΟ 5¨΄49 ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ
Η ΜΑΡΙΝΑ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΠΑΝΤΟΥ ΚΡΙΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

οι κύριοι εκπρόσωποι της αυστραλιανής εταιρείας γιατί απευθύνθηκαν στον δήμο μας,και όχι απ'ευθείας στο υπουργείο ανάπτυξης;
μήπως θέλουν τον δήμο μας να τον βάλουν μπροστά σαν όχημα;
ξέρετε, εσπα,επιχορηγήσεις,δάνεια κ.τ.λ.
επίσης την ταυτότητα της εταιρείας την παρουσιάσαν;
μήπως,λέω μήπως, ψάχνουν γιά μπουνταλάδες;
αφού είναι γνωστή απ'το 2005 γιατί κ. αγαπίου δεν πήρατε απόφαση σαν δημοτική αρχή τότε;
μελέτη έχουν; ή θέλουν επιδότηση και γι'αυτήν;
ρωτάω πολλά;
υσ: η ταυτότητα της εταιρείας αναφέρει υποχρεωτικά και το μετοχικό κεφάλαιο.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον, μπουνταλάς μου φαίνεται πως είσαι εσύ φίλε μου. γιατί εάν είχες πάει στην παρουσίαση, θα έβλεπες ποια είναι η εταιρία και τι έργα έχει φτιάξει ανά τον κόσμο και γιατί επέλεξαν το νησί μας. Δεν πειράζει όμως ποτέ δεν είναι αργά. Πάρε το φυλλάδιο και διάβασε ή μπες στην ιστοσελίδα του Αγαπίου και ξεστραβώσου. Αυτά για όλους εσάς που έχετε παρωπίδες.
Άντε καληνύχτα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΙΟΥ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ
ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ
ΕΙΔΑΜΕ.ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

απο.γνωστουσ που πηγανε στη συγκεντρωση τουΑΓΑΠΙΟΥ βαλανε τα γελια οι ανθρωποι με αυτα που τουσαναφερε .αυτα δεν προκειται να γινουν ουτε στα μεγαλυτερα ονειρα.ΑΣ
προσγειωθουμε στη πραγματικοτητα.

Ανώνυμος είπε...

AΝ διαβασετε στισ 30 ημερεσ στο μπλοκ
θα δειτε οτι σε καποιο σχολιο ενος
φιλου αναφερει μαλλον απο το περιβαλλον του ειναι λεει οτι στισ
επομενεσ συγκεντρωσεισ που θα κανει μασ παρουσιασει την ανακυκλωσει σκουπιδιων ανεμογενητριεσ και αλλα πολλα.ΠΑΙΔΙΑ ασ σοβαρευτουμε λοιπον
και ασ γυρισουμε να λυσουμε τα υπαρχοντα προβληματα,δρομοι,αποριματα
αποχετευση.

Ανώνυμος είπε...

12-5-2010 9:25
Ρε,φίλε μια ζωή κακομοίρης ήσουνα και κακομοίρης θα πεθάνεις. Αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιοι σαν κι εσένα κρίνουν την τύχη αυτού του τόπου.
Μήπως ξέρεις πως μας αποκαλούν όλοι αυτοί που έχουν κατακλύσει το δύσμοιρο νησάκι μας; Μαου -Μαου.
και ως φαίνεται σου ταιριάζει απόλυτα.
Γαιτί ρε φίλε,σου φαίνεται παράξενο για το εργοστάσιο ανακύκλωσης σκουπιδιών; Δεν μπορείς να τα αποχωριστείς; Γιατί σε παραξενεύουν οι ανεμογενήτριες; Ξέρεις ότι ο Αγαπίου δουλεύει σε εταιρία που βάζουν ανεμογενήτριες και φωτοβολταϊκά; Ξέρεις ότι ο Δήμος της Θήβας αυτή τη στιγμή βάζει ανεμογενήτριες; Εμείς γιατί όχι; Καλύτερη είναι η ΔΕΗ; Δόξα το θεό από ανέμους και ήλιο η Κούλουρη έχει μπόλικο, γιατί να μην τα εκμεταλευτούμε; Γιατί μια ζωή να είμαστε μίζεροι; Γιατί να μην θέλουμε την πρόοδο; Γιατί ανθρώπους με ιδέες, να τους στήνουμε στον τοίχο; Αν γνωρίζεις λίγο από την ιστορία μας, θα δείς τους κουλουριώτες που είχαν ανοιχτά μυαλά, κοίταγαν να τους εξαφανίσουν. Να σας θυμίσω μερικούς απ' αυτούς; Λεμπέσης, Φουρίκης, Μπόγρης, Πάλλας, Κριτσίκης κ.αλ. Άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης που ήθελαν να προσφέρουν στον τόπο τους και δεν τους άφησαν.
Το ίδιο γίνεται δυστυχώς και σήμερα; Που είναι ο Σταμάτης Φασουλής, που είναι η Νένα Βενετσάνου; Που είναι οι Πανεπιστημιακοί μας άνθρωποι; Δυστυχώς τους έχουμε εκεί που δεν πιάνει η μελάνη. Γι' αυτό και βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε. Να τρωγώμαστε και να βριζόμαστε ματαξύ μας. Μήπως φταίει η κατάρα του Οσίου Λαυρεντίου; Γιατί και αυτόν δυστυχώς "συνδεδεμένο" τον είχαμε και τον έχουμε μέχρι τώρα.
Για να δείτε που φτάνει η κατάντιά μας, ότι είμαστε το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που δεν έχει Πολυούχο. Ακόμα και γι' αυτό τρωγώμαστε.
Ελπίζω κάποια από αυτά που έγραψα να σας κάνουν να σκεφτήτε, εάν βέβαια έχετε μυαλό, μάλλον μυαλό έχετε αλλά είναι κουτοπόνηρο και κακοήθης. Είναι αυτό που λέει η παροιμία μας: "Να ψωφήσει η κατσίκα του γείτονα".

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΛΛΑ ΚΡΥΒΟΥΝ Ή ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τον Σοφρά τον έχετε γιά βλάκα που τους πέταξε με τις κλωτσιές έξω απ'την δημαρχία, τους δήθεν "αυστραλούς"απ'την Ελλάδα;
Λεφτά δεν έχουν και αυτό φαίνεται απ'το ότι δεν καταθέτουν αίτηση γιά τα επένδυτικά τους σχέδια στο υπ.ανάπτυξης.
Θέλουν τον δήμο μπροστά σαν όχημα,ρε μπουνταλά.
Αν δεν ξέρεις τι είναι το όχημα στα οικονομικά παιχνίδια, ε, τότε ρώτα γιά να μάθεις.

ΥΣ: Αλήθεια γιατί γράφεις ότι δουλεύει ο κ. Αγαπίου σε εταιρεία που ασχολείται με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά;
Δεν καταλαβαίνεις ότι έτσι τον εκθέτεις; ή θέλεις να τον παρουσιάσεις σαν ειδικό; πεστο μας γιά να ξέρουμε τι να κάνουμε. Να βάλουμε τα γέλια ή τα κλάματα;

Ανώνυμος είπε...

Προς 13-5-2010.9:09μ.μ.

Ο ίδιος ο Αγαπίου στην συγκέντρωσή του ανέφερε ότι δουλεύει αυτά τα είδη και ότι σε επόμενη συγκέντρωσή του θα παρουσιάσει μελέτη για την Σαλαμίνα. Δεν κατάλαβα είναι ντροπή να εργάζεται κάποιος;
Ή σας πείραξε που θα προτείνει μέτρα για την πράσινη ανάπτυξη;
Μήπως δε το περιμένατε; Μήπως σας έπιασε στον ύπνο; Επειδή είναι ο μόνος μέχρις στιγμής που παρουσιάζει συγκεκριμένα έργα και μάλιστα με σχέδια και μελέτες;
Θα τα δείτε αναλυτικά και στην ιστοσελίδα του, που εοιμάζει και σε λίγε μέρες θα είναι στον αέρα.

Ανώνυμος είπε...

profanos eiste oloi salaminiotes opos k egw,
re paidia diavazo ti grafete k exw friksi..!!!!
pragmatika nomizo oti erxeste gia diakopes salamina k den vlepete ti ginete.!!!!
ti marines lete,ti gefires k kourafeksala???
edw sto vourkari me mia vroxi k kaloume to limeniko me tis varkes gia na pame agio nikola.
ta aftokinita mas ta exoume spasei me tous yperoxous dromous tou dimarxou(pronoitikos giayto pire tzip)k milate gia tetoia erga???
h faneromeni 41 xronia pou eimai mia lampa sto dromo den eida??
vouliazoume sta skoupidia.
k asxoliste me to doloma pou petane/?
pio sofra k agapiou???
kanane tpt??
o agapiou pou htan tosa xronia,
to 2004 giati xasame tin marina apo tous olimpiakous agones????
ena ergo pou tha to eixame stolidi sto nish...
eidame k tous panepitstimiakous ti ekanan,tous spoudagmenous...!!!!
oloi to simferon tous koitane.
genithika edw eimai genima threma,
alla lipame ton eafto mou pou distixos eimai salaminiotis...
giati kati tetoia atoma mas exoun kseftiisi k ypovivasei...
gia pite mou ti ekane o agapiou sto nisi???
2 paralies k aytes paranomes??
tin mia tou tin eklise o (ek tou peiraia)k den eide o dimarxos oti h aylh tou spitiou tou einai mesa stin thalassa,k omws eklise tin paralia...
o sofras ti ekane???
eftiakse kati???
me pente solines pou evale k ekane mpourdelo tous dromous???
les k ta aytokinita mas ta agorasame mazi??
ayta ta gamimena teli pros ton dimo ti ginonte??
to ergo giati kolise afou eixan ta lefta?????
telos ta paramithia,eiste aneparkis k den tha sas ksanapsifisi to nish....
k gia pia erga ipodomis milate???
kserete posa xronia to akouw,
stamatiste tin sperkoula re kyrioi...
arketa mas vouiaksate.....

Αρχειοθήκη ιστολογίου