Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ :

«Δεν μείναμε θεατές! Γίναμε εθελοντές!»

Την Κυριακή 9 Μαΐου ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS έδωσε το πρώτο του καλοκαιρινό ραντεβού με τους κατοίκους του νησιού στην παραλία Αιαντείου προκειμένου όλοι μαζί να την καθαρίσουν και με αφορμή τον εθελοντικό καθαρισμό να αναδείξουν τα προβλήματά της.

Οι εθελοντές, άνθρωποι όλων των ηλικιών, φάνηκε ότι ήταν πρόθυμοι να δουλέψουν για αρκετή ώρα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καθαριστεί τόσο η παραλία προς την περιοχή ΝΑΤΟ, όσο και η παραλία προς τον Ζέφυρο και το Λιόγερμα. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό πόσο αρμονικά συνεργάστηκε η παλαιότερη με τη νεότερη γενιά, έχοντας ως κοινό στόχο μία καθαρή και ανθρώπινη παραλία. Όλοι γνώριζαν καλά πως το πρόβλημα δε θα λυθεί μόνο του και πως η ανεξάντλητη «ρυποχωρητικότητα» της θάλασσας και του περιβάλλοντος εν γένει αποτελεί μία λανθασμένη άποψη με ανυπολόγιστες συνέπειες για το παράκτιο και το θαλάσσιο οικοσύστημα. Μία από αυτές τις τραγικές συνέπειες ήταν ο θάνατος μίας θαλάσσιας χελώνας στην παραλία Λιόγερμα, την οποία μικροί και μεγάλοι είδαν από κοντά και αισθάνθηκαν άσχημα για το τραγικό τέλος της.

Είναι καιρός να αναλάβουμε δράση για να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο από τις έντονες ανθρωπογενείς πιέσεις, όπως είναι και η αλόγιστη απόρριψη των σκουπιδιών μας στη φύση. Η ενεργή συμμετοχή μας σε εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών, βυθού, άλλων φυσικών περιοχών, αλλά ακόμη και της γειτονιάς ή της αυλής του σχολείου μας, είναι μόνο η αρχή…

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ομίλου, τις περιβαλλοντικές ομάδες των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Σαλαμίνας και Αμπελακίων, τους αθλητικούς συλλόγους ,την τροχαία Σαλαμίνας, τα ΚΤΕΛ Σαλαμίνας που μετέφεραν δωρεάν τους μαθητές μας από κάθε σημείο του νησιού και τα super market KANAKHΣ και το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας για την προσφορά του εξοπλισμού (σακούλες, γάντια, νερά, καπέλα και τσουγκράνες).

Το περιβάλλον που ζούμε μας ζει. Διάλεξε ζωή.
PERIVOS
www.go.to/perivos

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΕΝΟΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΑΛΛΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΩ.

Ανώνυμος είπε...

bravo se oloys!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο μπράβο μπράβο. Δεν δεν εχω τι αλλο να πω.

Ανώνυμος είπε...

htan polla sxoleia...entypwsiako!egine POLY KALH DOULEIA!

Ανώνυμος είπε...

apo toys protoys kai o dhmarxos mprabo toy.

Ανώνυμος είπε...

Sygxarhthria kai saw eyxaristoyme!Kati allazei kai sth salamina!

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.......ΝΑΙ...ΜΕΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου