Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Δημοτικό Συμβούλιο - Μπαρτσελόνα: Σημειώσατε 2

Στη σκιά του μεγάλου ματς ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ίντερ το δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 20 Απριλίου. Συμβούλιο που χαρακτηρίστηκε από πολλές απουσίες αλλά και από επίσης πολλές αποχωρήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, συγνώμη της συζήτησης των θεμάτων (Παπασάββας, Αγαπίου Β., Αγαπίου Κ., Τσαβαρής, Αλαίσκα, Τσούτσουρας, Αγαπίου Ν., Νάννος Δ., δε θυμάμαι και ποιοι άλλοι). Κι όμως συζητήθηκαν θέματα που είχαν ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα η κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου (που έφερε ο Στ. Μπακαούκας) ή η εξέλιξη των νομαρχιακών έργων(που έφερε ο Ισ. Τσούτσουρας).
Κυριότερη φάση:
Τσούτσουρας (για νομάρχη Γ. Μίχα): Μας έχει γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι!
Αλαίσκας: Απόπαιδο της Β΄ Πειραιά ήταν η Σαλαμίνα και μεις (ενν. οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ) την κάναμε Παρίσι!

Τι μάθαμε:
Για τα έργα της νομαρχίας που θα γίνουν στο αμέσως προσεχές διάστημα
:
α) Μελέτη ομβρίων. Το συνολικό έργο ανέρχεται στα 35 εκ. ευρώ, θα ξεκινήσει μ΄ ένα ποσό της τάξεως των 2εκ και θα αφορά το κέντρο της πόλης (κεντρικοί άξονες, τρίγωνο με έμφαση στην Αγ. Μηνά και στο σημείο του Σαρωνίς.
β) Έργο κατασκευής τάπητα οδών - 640.000ευρώ
γ) Ανακατασκευή Πλατείας Μακεδονίας - 650.000ευρώ.
δ) Ηλεκτροφωτισμός Λ. Φανερωμένης.

Για την καθαριότητα:
Αγαπίου Κ. : Έχουμε πολλά παλιά αυτοκίνητα που καταπονούνται τόσο από τους κακούς δρόμους της περιφέρειας όσο κια από τις πολλές αλλαγές των οδηγών (συμβασιούχοι).

Αντωνίου Γ. : Η υλικοτεχνική υποδομή είναι για έναν πληθυσμό όπως είναι καταγεγραμμένος το 2001 στην τότε απογραφή. Έκτοτε έχει διπλασιαστεί.

Ράπτης: Κρίνεστε και κριθήκατε με τα χειρότερα αποτελέσματα.

Λαλούση: Την ευθύνη την έχουμε όλοι μας. Πρέπει ν΄ αλλάξει η νοοτροπία. Υπάρχουν ευθύνες και στους εργαζόμενους. Φέραμε δυο φορές Κανονισμό Καθαριότητας που δεν ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση.

Αλαίσκας: Τη βαθμολογία θα μας τη δώσει ο λαός.

Σοφράς: Όταν αναλάβαμε χρωστούσαμε σα δήμος. Κανείς δε δεχόταν να αναλάβει οχήματά μας στη Σαλαμίνα κια στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής. Δεν υπήρχαν καν νόμιμες διαδικασίες για να μπορέσουμε να πληρώσουμε όσουςτους οφείλαμε. Στην καθαριότητα υπήρχε μόνο ένας μόνιμος υπάλληλος.

Αγαπίου Β. (αποχωρώντας) : Ντροπή! Ο δήμος έχει συνέχεια. Εμένα μου τα έφτιαχναν κι ας μην πλήρωνα.

Σοφράς: Μόλις βλέπετε τα δύσκολα, φεύγετε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιλούν κι αυτοί που θα΄ πρεπε να το βουλώνουν;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ.ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;;;ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου